Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


27 juli 2009

---

Marathon van Amsterdam

8 juli 2009

-
Thea Bielsma

Op 18 oktober 2009 wordt de 34ste editie van de Amsterdam Marathon gelopen. De start van de marathon is om 10.30 uur in het Olympisch Stadion en eindigt rond 17.00 uur in het Olympisch Stadion. De vergunning is aangevraagd en ligt ter visie bij de betreffende stadsdeelkantoren.

De Stichting Amsterdam Marathon heeft een vergunningaanvraag ingediend om op zondag 18 oktober 2009 in Amsterdam de 34e Amsterdam Marathon te organiseren. De start van de marathon is om 10.30 uur in het Olympisch Amsterdam Marathon 2008 Stadion en eindigt rond 17.00 uur in het Olympisch Stadion.

De vergunningaanvraag en de route liggen ter inzage bij het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1 en bij de betreffende stadsdeelkantoren (Oud Zuid, Zuideramstel, Oost Watergraafsmeer, Zeeburg). De vergunningaanvraag en de route kunt u op deze pagina downloaden.

Bezwaar indienen

De burgemeester stelt belanghebbenden die bezwaar hebben tegen het verlenen van een vergunning in de gelegenheid hun zienswijze naar voren te brengen. Zij kunnen dit doen vóór 5 augustus 2009 bij de Bestuursdienst, Directie Communicatie, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam, of via e-mail t.n.v. DSchipper@bda.amsterdam.nl.

Voor hen die moeite hebben hun zienswijze schriftelijk kenbaar te maken, bestaat de mogelijkheid mondeling te reageren. Men kan hiervoor tijdens kantooruren terecht bij het Voorlichtingsloket van het stadhuis.

Kijk voor adressen en openingstijden van de stadsdeelkantoren op www.amsterdam.nl/stadsdelen of bel Antwoord het informatienummer van de gemeente Amsterdam: telefoonnummer 14 020.

Starttijden


* 10.30 uur: start marathon in het Olympisch Stadion
* 11.30 uur: start Echo 7,5 km loop in het Olympisch Stadion
* 14.00 uur: start Mizuno halve marathon, Stadionweg

Alle deelnemers finishen in het Olympisch Stadion voor de eretribune; de eerste lopers van de hele marathon worden rond 12.30 uur verwacht en de laatste om ca. 17.00 uur. Onder hen is een aantal wereldtoppers.

De parcoursbeschrijvingen van de verschillende afstanden kunt u op deze pagina downloaden.

Blijft Amsterdam bereikbaar?

Ja, via de volgende wegen blijft Amsterdam toegankelijk: startmarathon. foto Edwin van Eis
* Nieuwe Hemweg-Spaarndammerdijk
* Transformatorweg
* Haarlemmerweg
* Bos en Lommerweg
* Jan van Galenstraat
* Cornelis Lelylaan
* Overtoom
* Aalsmeerweg
* Haarlemmermeerstraat
* Gooiseweg
* Wibautstraat
* Nieuwe Utrechtsebrug (de stad uit)
* Piet Hein-tunnel
* IJdoornlaan
* IJ-tunnel
* Eerste Constantijn Huygensstraat
* Van Baerlestraat (Concertgebouw is bereikbaar).