Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Q65: Preview documentaire en
boek op PopDox Filmfestival

Op zondag 18 oktober 2009 wordt tijdens het PopDox Filmfestival in het Nutshuis in Den Haag een bijzonder programma geboden rond de legendarische Haagse sixtiesband Q65. De in 1965 opgerichte groep scoorde hits met songs als 'The life i live', 'You're the victor' en 'World of birds'. In de jaren negentig kwam de band weer bij elkaar, maar na het overlijden van zanger Willem Bieler op 21 november 2000 viel het doek definitief voor de Kjoe.

Het afgelopen jaar werkte filmmaker Elija van den Berg aan een internationale TV- documentaire over de band. De film wordt gemaakt in samenwerking met de Britse journalist Mark Dezzani, die werkte voor het Amerikaanse blad Billboard Magazine en eerder films maakte over Pink Floyd en Moody Blues.
Naast een documentaire komt er ook een boek over Q65. Auteur Pim Scheelings (bekend van het 'Rotboek') is bezig met het schrijven daarvan. Het boek over de Q65 wordt officieel gepresenteerd tijdens het Crossing Border Festival in Den Haag op vrijdag 20 november.

Op PopDox geven Elija van den Berg en Pim Scheelings, in aanwezigheid van enkele leden van de Q65, alvast een voorproefje van hun werk. Van den Berg vertoont ruwe filmopnamen. Scheelings leest voor uit zijn manuscript.

PopDox Filmfestival Den Haag
PopDox is een nieuw filmfestival waarbij documentaires en andere producties over de Haagse popscene centraal staan. Het initiatief voor het nieuwe evenement is afkomstig van de R.G. Ruijs Stichting. De films worden op zaterdag 17 en zondag 18 oktober tussen 14.00 en 23.00 uur vertoond in de filmzaal van het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5. Alle films zijn gratis te bekijken. Vooraf aanmelden is gewenst! Het PopDox Filmfestival Den Haag valt in het eerste weekend van de Haagse Popweek. Dit door het Haags Pop Centrum georganiseerde evenement zet Den Haag een week lang in het teken van Haagse popmuziek. In dezelfde week start ook het Haagse filmfestival Shoot-Me. Het PopDox Filmfestival Den Haag, dat met beiden samenwerkt, wil de verbindende schakel zijn tussen deze evenementen die elkaar daarmee perfect aanvullen.

Filmmaker Elija van den Berg en schrijver Pim Scheelings zijn beschikbaar voor interviews. Ook is het mogelijk oud-leden van Q65 te interviewen.

Het PopDox Filmfestival Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 1818.

Meer informatie: www.popdox.nl