Ingezonden persbericht

IJZERSTERK nieuw seizoen bij Comedy Central

()

()

4 NIEUWE amerikaanse HITSERIES: HUNG, BORED TO DEATH, BETTER OFF TED EN EASTBOUND & DOWN

UNIEKE SAMENWERKING MET FREEK DE JONGE ÉN EEN COMEDY CENTRAL OUDEJAARSCONFERENCE VAN MARTIJN OOSTERHUIS EN BRAM VAN DER VELDE

Amsterdam, 23 september 2009

Comedy Central presenteerde deze ochtend in The Dylan een ijzersterk nieuw seizoen met de aankoop van de Amerikaanse hitseries Hung, Bored to Death, Better off Ted en Eastbound & Down. Hiermee laat de zender zien oog voor kwaliteit te hebben en niet bang te zijn voor vernieuwing. Daarnaast gaat Comedy Central een unieke samenwerking aan met Freek de Jonge. De Jonge komt met een compilatie van het beste van zijn oudejaarsconferences. In 2010 wordt de samenwerking verder uitgebouwd. 2009 wordt ook in stijl afgesloten met een eigen oudejaarsconference. Comedy Central presenteert de cabaretiers Bram van der Velde en Martijn Oosterhuis in een bloedeerlijke show. Maar bovenal presenteert Comedy Central een heldere programmering en heel veel humor. Adrian Grenier, de hoofdrolspeler uit Entourage, was aanwezig tijdens de persconferentie om het derde seizoen te promoten dat 18 oktober begint.

Horizontaal door de week
Gedurende de week kun je bij Comedy Central prime time genieten van 'adult animation' zoals South Park, Family Guy, The Simpsons en American Dad, aangevuld met Futurama. Later op de avond komen top sitcoms één voor één voorbij zoals That '70s show, Frasier en de nieuwe comedyseries The Worst Week of My Life, 3rd Rock from the Sun en My name is Earl.

Vrijdagavond met ballen
Het weekend begint knallend op vrijdagavond met altijd de nieuwste seizoenen volwassen animatie. Verder staan op vrijdag spraakmakende series centraal, waaronder de comedy Testees. Hierin volgen we twee mannen die voor de kost medisch proefkonijn zijn. Het duo Kenny vs. Spenny maakt de vrijdagavond onveilig met hun gevaarlijke en soms absurde weddenschappen. Van de serie It's Always Sunny in Philadelpia, met komiek Danny DeVito, zal het nieuwe 4e seizoen te zien zijn. Nieuw op de vrijdagavond zijn de Nederlandse sketches van New Kids. Deze twee minuut durende sketches laten op geheel eigen wijze zien waarom je de groeten uit Brabant kunt krijgen. Ook nieuw is de Amerikaanse serie Eastbound & Down over de uitgerangeerde honkbalspeler Kenny Powers, die noodgedwongen terugkeert naar zijn geboortedorp om sportleraar te worden op zijn oude highschool.

Entertainment op zaterdag
Zaterdag staat garant voor ontspanning en entertainment. Of dat nu met je vriendin, je maten, je familie of je hond is, de programmering op zaterdag is te leuk om alleen te kijken! De avond begint goed met 100 Japanners op een stormbaan in Takeshi's Castle. Daarna is te zien wat de hypnotische krachten van een man teweeg kunnen brengen in 'Peter Powers: The Power of One'. Nieuw op zaterdag avond is de glamoureuze verborgen camerashow van de Britse Olivia Lee. Lee maakt met deze show, die speciaal voor Comedy Central is gemaakt, een reallife parodie op series als Gossip Girl en Ugly Betty. Maar de zaterdagavond staat vooral in het teken van Stand Up. Elke zaterdag een andere comedian, waaronder internationale grootheden Pablo Francisco, Doug Stanhope en het duo The Umbilical Brothers. Uiteraard ook veel nationale Stand Up dit seizoen. Zo zal de Comedy legende Freek de Jonge in december komen met Het beste van Freek de Jonge's oudejaarsconferences. Hierin de meest hilarische momenten uit het oudejaarsrepertoire van Freek de Jonge. In 2010 wordt de samenwerking verder uitgebreid met een eigen show waarin Freek zelf de highlights uit zijn carrière belicht. Een ander Stand Up hoogtepunt wordt aan het einde van het jaar verzorgd door de cabaretiers Martijn Oosterhuis en Bram van der Velde met een Comedy Central oudejaarsconference.

Zondag serieavond
Als afsluiting van de week brengt Comedy Central de beste Amerikaanse award winnende hitseries achter elkaar. Entourage, Weeds, Californication, 30 Rock, stuk voor stuk parels van series. Dit najaar start het langverwachte 3e seizoen van Californication, de serie waarin David Duchovny de schrijver Hank Moody speelt. Ook de wietdealende huismoeder Nancy Botwin gaat in november een nieuw 5e seizoen in. Dit seizoen belooft zwarte humor naar een geheel nieuw niveau te tillen. Entourage, de serie over het leven van de opkomende Hollywood acteur Vincent Chase (Adrian Grenier), begint in oktober met het nog nooit eerder in Nederland uitgezonden 3e seizoen en begin 2010 is het nieuwe seizoen van The Office US te zien. En alsof het nog niet genoeg is, presenteert Comedy Central drie nieuwe series: Hung, waarin een zeer groot geschapen man centraal staat, Better off Ted, over de R&D afdeling van een grote multinational en Bored to Death, waarin de mislukte schrijver Jonathan Ames zijn droom volgt en avonturen van zijn helden uit detective romans naleeft. Vanaf begin 2010 zullen deze series de zondagavond komen versterken.

- EINDE BERICHT -