Ingezonden persbericht

Documentaire over DJ Charly Lownoise in premiére op PopDox Filmfestival Den Haag

Op zondag 18 oktober 2009 gaat tijdens het PopDox Filmfestival in het Nutshuis in Den Haag de documentaire 'Charly Lownoise: Zonder wrijving geen glans' in premiére. Bij de eerste vertoning zullen de filmmaker én de wereldberoemde Haagse DJ aanwezig zijn.

Ramon Roelofs is een Haagse jongen die zijn grote passie volgt: het mixen en produceren van muziek. Samen met zijn maatje Theo worden zij in vele delen van de wereld beroemd als het duo Charly Lownoise & Mental Theo. In vier jaar tijd scoorden zij twaalf top tien hits. Lownoise wordt een veelgevraagde DJ in Europa en treedt zo'n 250 keer per jaar op. Maar wat gebeurt er als de artiest Charly Lownoise de mens Ramon Roelofs gaat overheersen? Welke wendingen neemt het leven van Ramon om Charly Lownoise weer in het gareel te krijgen? De droom van Ramon is werkelijkheid geworden. Maar Charly Lownoise wil meer, moet meer. Totdat het Ramon uiteindelijk teveel wordt. Een burnout volgt. Anno 2009 is Lownoise terug achter de draaitafels. Ramon heeft zijn rust gevonden in het Zen-boedisme. De film gaat dieper in op het contrast tussen enerzijds het leven als populaire DJ voor volle zalen en aan de andere kant de zenleraar die in een stil klooster mediteert. Een verhaal over de wrijvingen en de glans van het succes, de keerzijden, de grenzen en de verlichting.

PopDox Filmfestival Den Haag
PopDox is een nieuw filmfestival waarbij documentaires en andere producties over de Haagse popscene centraal staan. Het initiatief voor het nieuwe evenement is afkomstig van de R.G. Ruijs Stichting. De films worden op zaterdag 17 en zondag 18 oktober tussen 14.00 en 23.00 uur vertoond in de filmzaal van het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5. Alle films zijn gratis te bekijken. Vooraf aanmelden is gewenst! Het PopDox Filmfestival Den Haag valt in het eerste weekend van de Haagse Popweek. Dit door het Haags Pop Centrum georganiseerde evenement zet Den Haag een week lang in het teken van Haagse popmuziek. In dezelfde week start ook het Haagse filmfestival Shoot-Me. Het PopDox Filmfestival Den Haag, dat met beiden samenwerkt, wil de verbindende schakel zijn tussen deze evenementen die elkaar daarmee perfect aanvullen.

Filmmaker Paul Vleghaar (Mediageniek audiovisuele producties) en Charly Lownoise (Ramon Roelofs) zijn beschikbaar voor interviews.

Het PopDox Filmfestival Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 1818.

Meer informatie: www.popdox.nl