Landschap Noord-Holland

Heiloo, 1 oktober 2009

Tijdens de herfst is er veel te beleven bij Den Helder

Excursies in Mariëndal en door de Donkere Duinen

Nog even en dan zit het excursieseizoen er op voor de enthousiaste vrijwillige gidsen van Landschap Noord-Holland. Zij nemen u deze keer graag mee door het drassige natuurgebied Mariëndal bij Den Helder. Dat gebeurt op zaterdag 10 oktober van 9.00 tot 11.30 uur en op zaterdag 14 november van 14.00 tot 16.30 uur. We struinen samen langs de laatste bloemen die er bloeien en kijken naar de vele vogels; het is volop trektijd. Onderweg komen we ongetwijfeld een paar Schotse Hooglanders tegen.
Tijdens deze excursie kijken we vooral naar de vogels. We nemen een telescoop mee en als u er een heeft, raden wij u aan uw verrekijker mee te nemen.

Op zondag 18 oktober gaan we van 10.00-12.00 uur op stap in de Donkere Duinen. Het is nu een goede periode om naar paddenstoelen te kijken. We gaan op zoek naar de stinkzwam die je al van flinke afstand kunt ruiken. Bijzonder is ook het judasoor. Volgens de legende zou Judas zich na het verraad aan een vlier hebben opgehangen en deze paddenstoel die sprekend op een menselijk oor lijkt is dikwijls op deze struik te vinden.

Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-0064455. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We verzamelen aan de Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder. Dat is op de parkeerplaats van restaurant Duinoord.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl