Ingezonden persbericht


JOTA-JOTI SCOUTING ST. JAN BAPTIST GROOT SUCCES
Scouts over de hele wereld praten met elkaar

Afgelopen weekeinde vond weer voor de 52ste keer de Jamboree on the air (JOTA) plaats en voor alweer de 13de keer de Jamboree on the Internet (JOTI).
Vrijdagavond 22.00 uur was de Nederlandse opening van de JOTA-JOTI die de scouts van Scouting St. Jan Baptist via de radio konden horen. Hierna konden zij zelf contacten tot stand brengen met Amerikanen, Russen, Australiërs, Duitsers of "gewoon" Nederlandse scouts. De groep was op te roepen via de call: PD0CR/J dat als Papa Delta nul Charlie Romeo stroke Jota, wordt uitgesproken. Alle jotastations hebben tijdens deze activiteit een call die op /J eindigt.
De contacten konden op twee manieren tot stand worden gebracht:


1. Op de ouderwetse manier, via de radio of

2. Het internet

Twee radioamateurs begeleide de activiteit waardoor het mogelijk werd gemaakt op een zeer ludieke wijze uiting te geven aan de internationale verbondenheid die scouts over de hele wereld met elkaar hebben.
De gesprekken gingen natuurlijk over Scouting, maar ook met wat voor een apparatuur men werkt en wat voor een antenne buiten opgesteld stond. Zo zie je maar weer hoe modern en speciaal Scouting is. Dit is natuurlijk niet de enige activiteit die bij Scouting te beleven is. Iedere week doen ze wat anders.

Het scoutinggebouw van Scouting St. Jan Baptist ligt aan het Jamboreepad 2 in de wijk Meezenbroek-Heerlen. Lid worden is heel gemakkelijk. Je komt gewoon met ons mee doen, want bij Scouting ben je welkom.
Kijk op www.scoutingheerlen.nl meer informatie.


---