Politie Zeeland


---


W-3236-2009 Pogingen tot beroving in Vlissingen
---

W-3197-2009. Bejaarden beroofd in Vlissingen / 14 oktober 2009
Dinsdag rond 15.30 uur is in de Schutterijstraat in Vlissingen een man beroofd van zijn portemonnee.
De 82-jarige man werd aangesproken door drie jongens en een meisje van ongeveer 16 a 17 jaar oud. Een van de jongens vroeg de man waar de Schutterijstraat was.
Even later miste de bejaarde man zijn portemonnee.
Woensdag is een 77-jarige vrouw rond 15.45 uur beroofd van haar bankpas op de Grote Markt in Vlissingen.
De vrouw werd aangesproken door een 20-jarige man die haar de weg vroeg naar het zwembad. Bij hem voegden zich een 30-jarige vrouw en een 40-jarige man. De 20-jarige man was al eerder gesignaleerd door de bejaarde vrouw toen zij bij een bank stond te pinnen.
Nadat de 72-jarige was aangesproken door het drietal bleek haar bankpas te zijn verdwenen.
---

Bovenstaande persberichten zijn van woensdag 14 oktober jl.
Zaterdag 17 oktober werden bij de politie weer twee meldingen gedaan van poging tot beroving op dezelfde wijze. Het zou gaan om 2 of 3 mannen en 1 vrouw. Zij toonden zaterdagochtend in de Schutterijstraat een plattegrond aan een 86-jarige vrouw en vroegen de weg naar het zwembad terwijl zij gelijktijdig probeerden de vrouw te beroven. De vrouw had het echter in de gaten, waarna de daders wegliepen. Zaterdagmiddag sprak dezelfde groep in de Scharminkelstraat een vrouw aan die met krukken liep. Ook aan haar werd de weg gevraagd. Echter, daar liep een getuige van één van de eerdere gevallen, die de vrouw waarschuwde en de groep liep gelijk weg. De politie adviseert goed uit te kijken, voorzichtig te zijn en op dergelijke vragen niet in te gaan.

O-3237-2009 Rijbewijzen ingevorderd
Zondag omstreeks 04.30 uur werd op de Middelburgsestraat in Goes het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Hoogerheide.
De man had bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Zondag rond 16.45 uur werd het rijbewijs in beslag genomen van een 33-jarige automobilist uit Arnemuiden.
De man reed met een, gecorrigeerde, snelheid van 150 km/h over de Europaweg Noord, hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/h. Bij de Eerste Weg bij Nieuw en Sint Joosland werd de bestuurder door de politie staande gehouden en werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

O-3238-2009 Eenzijdig verkeersongeval, Stavenisse
Op de Stavenisseweg in Stavenisse gebeurde zondag omstreeks 17.30 uur een eenzijdig verkeersongeval.
Een 52-jarige automobilist uit Bergen op Zoom kwam uit de richting van Sint Maatensdijk. In een bocht naar rechts kwam hij in de berm terecht. Door iets te sterk terug te sturen naar links is hij aan de linkerzijde van de weg geraakt. Hierbij raakte de man een verkeersbord en een boom. In de auto zaten nog drie personen: een 50-jarige man en twee vrouwen van 46 en 38 jaar, allen uit Bergen op Zoom. Alle betrokkenen zijn per ambulance naar een ziekenhuis in hun woonplaats gebracht, waar bleek dat de verwondingen gelukkig meevielen.

Politie Zeeland