ProRail

Persbericht

09-10-2009

Nieuwe entree voor passerelle station Maastricht

ProRail gaat de entree naar de passerelle van station Maastricht aan de Meerssenerweg vernieuwen. De nieuwe entree krijgt een glazen gevel en biedt meer comfort aan de reizigers. De passerelle blijft tijdens de werkzaamheden voor voetgangers bereikbaar via een tijdelijke toegang, maar de lift is buiten gebruik. De werkzaamheden starten op 19 oktober en duren tot eind april 2010.

Nieuwe entree

Impressie nieuwe entree Maastricht Meerssenerweg ProRail vernieuwt de entree aan de Meerssenerweg omdat de huidige entree is verouderd en sociaal minder veilig is. De nieuwe entree komt op dezelfde plaats en krijgt een glazen gevel met een verhoogd dak. Verder wordt de huidige (dichte) lift vervangen door een glazen lift. Door het glas kan de reiziger zien en gezien worden. Dit vergroot het veiligheidsgevoel en geeft het gebouw een frisse en eigentijdse uitstraling.Â

Werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen op 19 oktober. Vanaf dat moment is de lift niet meer in gebruik.
Mindervalide, mensen met kinderwagens of zware bagage kunnen het station bereiken via de hoofdingang. Voor de overige reizigers blijft de passerelle tijdens de werkzaamheden bereikbaar via een tijdelijke toegang naar de trappen. De werkzaamheden duren tot eind april 2010.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.nieuweentreevoorpasserellestat ionmaastricht&category=Regionaal]