Gemeente Enkhuizen

Onderhoud bruggen

Nieuwe brug Zuiderhavendijk
De gemeente gaat de Romeerbrug, gelegen van de H.J. Schimmelstraat naar de Bergervisserstraat over de Zuider havendijk (brug nr.33) vervangen door een identieke brug. De werkzaamheden vinden volgens planning plaats in week 43 t/m week 45. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor het lokale bestemmingsverkeer vanaf maandagochtend 19 oktober 7.00 uur tot en met vrijdagavond 6 november 19.00 uur. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Oosterhof Holman uit
Harlingen. Het kan door omstandigheden voorkomen dat de werkzaamheden uitlopen waardoor de brug ook langer gestremd is. Het lokale verkeer wordt omgeleid en ook de hulpdiensten zijn
geïnformeerd.

Vervangen slijtlaag diverse bruggen
Een aantal bruggen buiten de Vesting wordt in week 42, 43 en 44 voorzien van een nieuwe slijtlaag. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Dekker uit Krabberdam en nemen ongeveer 1 a 2 dagen per brug in beslag. Gedurende de werkzaamheden zijn de bruggen afgesloten voor al het verkeer. De slijtlagen kunnen echter alleen bij droog weer worden aangebracht. Dus de precieze dag waarop een bepaalde brug wordt voorzien van een slijtlaag en dus afgesloten is voor het verkeer is helas niet aan te geven. Het betreft de volgende fiets/voetbruggen:
De brug in Langeland over Langeland. (brug nr. 70) De brug in fietspad Gerard Brandweg naar de Sporthal De Drecht. (brug nr. 84)
De brug tussen de Jan Gooskaai en de Toereppel over Kapellesloot. (brug nr. 97)
De brug tussen Kweekwal en de Weeshuispolder over Noordersloot. (brug nr. 101)
De brug tussen Flosbeugel en Jan Gooskaai over singel. (brug nr. 107) De brug tussen Greep en Beun over Jan Gooskaai.(brug nr. 108) 4 kleine voetbruggen in het Schootsveld achter de camping De Vest.

De brugnummers zijn aangegeven op de leuningen van de genoemde bruggen.
Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.M.C Vergouwe, Realisatie Beheer en Onderhoud van de gemeente Enkhuizen via Tel,: (0228) 36 01 00.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl