Jan Poot (Chipshol) doet aangifte wegens meineed rechter Westenberg

19/10/2009 09:00

Chipshol Group

Schiphol-Rijk, 19 oktober 2009- Oprichter Jan Poot van gebiedsontwikkelaar Chipshol doet vandaag bij de officier van justitie in Den Haag aangifte wegens meineed van voormalig vice-president van de Rechtbank Den Haag, mr. J.W. Westenberg. Deze rechter werd per 1 oktober vervroegd met pensioen gestuurd nadat vast was komen te staan dat hij onder ede had gelogen over onoorbare contacten met advocaten. Chipshol werd door een vonnis van Westenberg in 1996 grotendeels uitgeschakeld als private concurrent van Schiphol Real Estate. In de aangifte wordt gesteld dat Westenberg zich schuldig maakte aan 'ongekende machinaties en intimidatie om zijn uitzonderlijk partijdige optreden te maskeren'.

Chipshol zegt door Westenberg vanaf 1994 op een ongehoorde wijze te zijn benadeeld. Met als dieptepunt een omstreden en pas vier jaar later door het Hof vernietigd vonnis d.d. 3 mei 1996. Daardoor werd Chipshol jarenlang uitgeschakeld als gebiedsontwikkelaar in de Schiphol-regio en verloor het de controle over 450 van de 600 hectare grond die het bezat.

In de aangifte wordt benadrukt dat Westenberg gedurende een ruime periode herhaaldelijk onder ede ontkende dat hij met advocaten belde. Hij was daarover gaan procederen tegen advocaat Hugo Smit omdat zijn eer en goede naam zouden zijn aangetast. Het Hof in Den Haag achtte onlangs echter bewezen dat hij wél heeft gebeld. Westenberg koos vervolgens ijlings voor royement van zijn procedure en een vertrekregeling. De rechtbank Den Haag stemde in met vervroegde pensionering en gaf hem 75 mille mee. In de aangifte worden ook andere onoorbare handelingen genoemd zoals het buiten de griffier om maken van een vals zittingsverslag en het op een ongepaste manier samenwerken met Stibbe-advocaat De Greve die tegenstanders van Jan Poot waaronder Schiphol vertegenwoordigt..

Chipshol-oprichter Jan Poot vindt dat de Officier van Justitie te Den Haag tot strafvervolging van Westenberg over moet gaan: "Hij behoort veroordeeld en gestraft te worden. Het gaat om een zeer ernstige zaak namelijk een hooggeplaatste rechter wiens stelselmatige machinaties de rechtsstaat, de rechterlijke macht en uiteraard ook mijn bedrijf enorme schade hebben berokkend. Zo'n man beloon je niet met vervroegd pensioen en een bonus van 75 mille. Die ontsla je op staande voet en vervolg je. Een gewone burger kan voor meineed zes jaar de gevangenis ingaan."

Binnenkort verschijnt het boek 'Doodzonde' van Jan Poot waarin hij mede op basis van documenten nadere onthullingen over de zaak Westenberg doet. Ook andere opmerkelijke gebeurtenissen zoals de nooit opgehelderde vervanging van drie Haarlemse rechters in schadeprocedure tegen Schiphol komen aan bod.





http://www.schipholwanbeleid.nl

www.chipshol.com