UWV


UWV neemt loonbetaling personeel DSB Bank over

19 oktober 2009

Uitkeringsinstantie UWV zal voor de wettelijke periode van zes weken de loonverplichting van DSB Bank overnemen nu de bank officieel failliet is verklaard. In deze periode wordt het personeel van de bank geïnformeerd over hun situatie en wordt per personeelslid een persoonlijk actieplan ontwikkeld. Het actieplan moet leiden naar een nieuwe baan.

De afgelopen dagen zijn voorbereidingen getroffen om het DSB personeel de komende tijd goed te ondersteunen. Omdat het personeel van de DSB Bank op meerdere locaties in het land werkt zal de dienstverlening van UWV vanuit het bestaande netwerk van mobiliteitscentra plaatsvinden.

Maatwerk door persoonlijk actieplan
UWV bereidt informatiebijeenkomsten voor het bankpersoneel voor. Tijdens deze bijeenkomsten wordt het personeel geïnformeerd over het begeleiden naar werk en het verkrijgen van een uitkering. Per personeelslid wordt een persoonlijk actieplan ontwikkeld die moet leiden naar een nieuwe baan. UWV ondersteunt onder andere in het bieden van vacatures, netwerkbijeenkomsten, scholing en andere re-integratiemiddelen die het vinden van een nieuwe baan bevorderen.

Uitkeringen teruggestort
Uitkeringsgerechtigden met een betaalrekening van DSB Bank ondervinden ook de gevolgen van het faillissement. Vanaf maandag 12 oktober zijn de rekeningen van DSB geblokkeerd. De betaling van een uitkering aan DSB rekeninghouders komt hierdoor terug bij UWV. Op de website van UWV staat hoe uitkeringsgerechtigden hun rekeningnummer kunnen wijzigen.