Politie Hollands Midden

Hillegom - Grootschalige verkeerscontrole

Hillegom, 19-10-2009 o Op vrijdag 16 oktober heeft team Lisse van Politie Hollands Midden een grootschalige verkeerscontrole gehouden van 15.00 uur tot 22.00 uur. 478 bestuurders en voertuigen werden staande gehouden en gecontroleerd.

De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de douane. Zij controleerde op basis van de Douanewet en Accijnswet.

Doel van deze grootschalige controle was het verbeteren van de verkeersveiligheid op de openbare weg. De politie wil bestuurders met de controle een signaal geven dat zij zich aan de verkeersregels moeten houden.

Er is tijdens de controle op verschillende zaken gecontroleerd: - Het in bezit zijn van de nodige documenten zoals het rij- en kentekenbewijs; - Het gedrag van de automobilist in het verkeer (wordt er handsfree gebeld?, draagt de automobilist een gordel; - Alcoholgebruik; - De technische apspecten van voertuigen: vormt het voertuig geen gevaar voor de verkeersveiligheid? Is de accu goed bevestigd?

De controle vond plaats op twee verschillende locaties. Eerst werd er tot 17.00 uur gecontroleerd op het parkeerterrein van het Ford museum aan de Haarlemmerstraat. Het tweede deel vond plaats vanaf 19.00 uur op de Arnoudstraat te Hillegom. Beide lokaties liggen aan de provinciale weg N208 binnen de bebouwde kom van de gemeente Hillegom.

In totaal werden er 478 bestuurders gecontroleerd en 78 processen-verbaal voor verkeersovertredingen geschreven zoals:

- Elf voor het niet dragen van een gordel; - Zeven voor de verlichting van de auto; - Zeventien voor het niet voorhanden hebben van het rij- en kentekenbewijs; - Vier voor gladde of kapotte banden; - Twaalf voor te hoge constructiesnelheden van bromfietsen;

Alle bestuurders werden ook gecontroleerd op alcohol. Vijf personen zijn hierbij aangehouden, waarvan drie later bij de tweede keer blazen onder de grens van 220 ug/l zaten. Van de twee overtreders blies één 455 ug/l en een ander 575 ug/l.