Watersportverbond - KNWV

Spannende finale bij NK Teamzeilen

zondag 18 oktober 2009

Afgelopen weekend streden 20 verenigingsteams in de Rotterdamse Maashaven om de titel Nederlands Kampioen Teamzeilen Verenigingen 2009.

Op zaterdag vonden onder uitstekende omstandigheden de
poulewedstrijden plaats. Er stond een stevige noordelijke wind van ca. 20 knopen met soms zelf uitschieters tot 30 knopen. Het publiek op de zonnige tribune op het dak van het Service Centrum Maashaven, de thuisbasis van de Rotterdam Oceanwide Yacht Club, was getuige van veertig spannende wedstrijden met als resultaat de onderstaande kwartfinalisten:

* Rotterdamse Zeilvereniging â Haarlemsche Jachtclub

* KWV de Kaag â WV Aegir

* KR&ZV de Maas â WV Aalsmeer

* WV Braassemermeer â ZC Kurenpolder

De weersomstandigheden op zondag waren compleet anders. Een zeer lichte wind van maximaal 2 knopen uit westelijke richting vergde veel concentratie van de zeilteams. WV Aalsmeer verraste vriend en vijand door van KR&ZV de Maas te verslaan en voor de ogen van vele
toeschouwers wisten verder de Rotterdamse Zeilvereniging, KWV de Kaag en WV Braassemermeer tot de halve finales door te dringen.

In de halve finales zorgde vervolgens de Rotterdamse Zeilvereniging voor een stunt door een 2-0 achterstand tegen KWV te Kaag om te buigen in een 3-2 overwinning. WV Braassemermeer hielp WV Aalsmeer uit hun droom waardoor de Rotterdamse Zeilvereniging en WV Braassemermeer in de finale stonden.Â

KWV de Kaag werd na een 3-2 overwining op WV Aalsmeer derde, waarna een bloedstollende finale volgde.
WV Braasemermeer deed aanvankelijk goede zaken en plakte een 2-0 voorsprong. Maar de Rotterdamse Zeilvereniging leek voornemens de stunt uit de halve finale te herhalen en vocht zich terug tot 2-2.

In de beslissende 5e heat moest de Rotterdamse
Zeilvereniging, ondanks de ondersteuning van het weer massaal
aanwezige publiek, uiteindelijk zijn meerdere erkennen in WV
Braassemermeer. Bij de prijsuitreiking werd duidelijk wat het geheim van team Braassmermeer was: de meerderheid van het team bestond uit dames (en niet de minste!).