Gemeente Breda

Adviescommissie Breda over subsidieregeling samenwerking herkomstlanden

In juli van dit jaar is de subsidieregeling âsamenwerking met herkomstlandenâ in werking getreden. Per 15 oktober zal een adviescommissie het college van burgemeester en wethouders adviseren over projectaanvragen.

De adviescommissie bestaat uit drie personen, namelijk de heer Belkheir Chelgui, werkzaam binnen het middelbaar onderwijs in Breda en docent Arabisch op de volksuniversiteit, de heer Roel Meijers, voorzitter van de Stichting Harambee die zich richt op onderwijsprojecten in Kenia, en mevrouw Senna Bouteba, werkzaam bij het VSB-fonds en bekend met de Bredase migrantengemeenschap.

Met het programma âsamenwerking met herkomstlandenâ worden kleinschalige, educatieve projecten in het herkomstland van allochtone Bredanaars gesubsidieerd. Gekoppeld hieraan vinden er activiteiten in Breda plaats die autochtone en allochtone Bredanaars met elkaar in gesprek brengen. Aanvragen kunnen worden ingediend vóór 1 januari 2010 en vóór 1 juli 2010.

Onder de noemer Werelds Delen draagt de gemeente Breda bij aan de Millenniumdoelstellingen. Hiermee willen de Verenigde Naties voor 2015 extreme armoede wereldwijd uitbannen.
'Samenwerking met herkomstlanden' is één van de deelprogramma's uit Werelds Delen.

Breda, 19 oktober 2009