Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 19-10-2009

Bredanaar (57) in bezit van bolletjeswapen geeft zich uit voor politieman

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 14.40 uur op de Beneluxweg een 57-jarige Bredanaar aangehouden voor wapenbezit. De man zou zich zaterdag in een restaurant hebben uitgegeven voor politieman en had daarbij aan een van de medewerksters ook een pistool laten zien. Er is geen sprake van bedreiging.

Gisteren was dezelfde man opnieuw in het restaurant, waar hij werd herkend van de voorgaande dag. Er werd direct de politie gebeld. Hij verliet de zaak weer maar werd door agenten in de nabijheid op de brug aangetroffen. Hij bleek in zijn bodywarmer een bolletjes / CO2 pistool te hebben. Ook werd in zijn fouillering een lederen mapje met daarop het gouden politielogo aangetroffen. In dit mapje zat een zelf gemaakte politiepas.

De maker had op een amateuristische wijze een klantenpas van een drogisterij gebruikt en aan weerzijde delen van een paspoort geplakt. Uit een folder was de tekst politie Midden en West Brabant erop geplakt. De verdachte verklaarde dat hij het wapen zaterdag in België gekocht had omdat hij zich in de privésfeer bedreigd voelt door twee mannen. Hij vertelde verder dat hij het hoesje alleen had laten zien aan de medewerkster van het restaurant en daarbij de vraag had gesteld : "Je weet toch wat dit betekent". De politie heeft nog een onderzoek ingesteld op het tijdelijk verblijfsadres van de man in Oosterhout. Hierbij werd echter niets ter zake dienende aangetroffen. Hij heeft een AU-dagvaarding gekregen en moet op 23 december 2009 voor de rechter verschijnen.

Inbrekersspullen in auto

WASPIK: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de Scharlo drie Chinese mannen (21, 23 en 23 jaar) aangehouden die in een auto reden,waarin inbrekerswerktuigen werden aangetroffen.

Agenten zagen tijdens de controle een laptoptas liggen. Hierin lag zaten onder meer een slijptol, een schroevendraaier en een tang. Ingevolge de APV is het verboden om inbrekerswerktuigen, tijdens de nachtelijke uren te vervoeren. De mannen zijn daarom aangehouden. De mannen werden vandaag verhoord. Een van hen verklaarde de tas gevonden te hebben, hij wist niet dat het in Nederland verboden was om
dergelijke spullen 's nachts bij zich te hebben. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers op de vlucht brengen schade toe aan auto's
beveiligingsdienst

WAALWIJK: Zondagavond is omstreeks 23.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Zomerdijkweg. De inbrekers hadden een stuk uit een roldeur geslepen. Vervolgens hebben ze een magazijn doorzocht. Wat er precies ontvreemd is, is nog niet duidelijk. De daders hebben op hun vlucht twee auto's van een beveiligingsdienst beschadigd.

Drie eenheden van een beveiligingsdienst waren snel ter plaatse. De beveiligingsbeambten zagen de daders met hoge snelheid wegrijden met twee personenauto's in de richting van de A59. Twee bewakers
probeerden met hun auto's de weg te versperren. Een van hun auto's werd door een auto van de vluchtende daders geraakt. Een andere bewaker zag dat de bijrijder van een van die vluchtauto's uitstapte en met een houten knuppel een ruit van zijn auto insloeg. Vanwege deze melding werden naast de eigen eenheden ook het KLPD en het
politiekorps Zuid Holland Zuid in kennis gesteld. De daders werden echter niet meer aangetroffen. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Drugs in auto

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond op de Beneluxweg twee mannen, Oosterhouters van 24 en 27 jaar aangehouden ter zake drugsbezit en het niet voldoen aan een vordering.

Een politieman controleerde een auto die daar op een parkeerplaats stilstond. Hij sprak de inzittenden aan. Uit de auto kwam een
wietlucht. Hierop vroeg de agent de uitlevering van de drugs. De bestuurder gaf een joint die bijna opgerookt was. De bijrijder toonde één zakje wiet dat hij weigerde af te geven. Hij is daarop aangehouden voor het niet voldoen aan de vordering. De bestuurder die wel goed meewerkte aan de controle, gaf ook nog een spuitbus waarin hij nog een zakje wiet en zeven XTC pillen verstopt had. De bestuurder heeft een boete van 450 euro gekregen. Deze boete is door hem betaald. De bijrijder kreeg een boetevoorstel van 110 euro. Hij wil niet betalen en laat de zaak voorkomen. Op 15 december 2009 is de zitting bij de politierechter.

Politie onderzoekt inbraak

OOSTERHOUT: Vannacht is ingebroken in een bedrijfspand aan de van Duijvenvoordestraat. De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een
alarmmelding binnen. Ondanks dat de eerste agenten zeer snel ter plaatse meldden, waren de daders gevlogen. De voordeur was geforceerd. Uit het pand is een kluisje gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-10-2009 16:11 | © Regio Midden en West Brabant |