Gemeente Midden Delftland


Bezoek Minister Cramer Maaslandse Dam

Op donderdag 15 oktober 2009 heeft minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu de projecten bekend gemaakt die een bijdrage ontvangen uit de eerste ronde van de Innovatieregeling Mooi Nederland. Deze is bedoeld om de identiteit van gebieden en plekken te versterken en innoverende projecten te vinden die als voorbeeld kunnen dienen voor anderen. De afgelopen maanden zijn in totaal 222 voorstellen binnengekomen, verdeeld over de themaâs: identiteit van de plek, identiteit van werklandschappen en identiteit van de stad. In totaal is er dit keer 6,5 miljoen euro beschikbaar. Ook heeft de minister het startschot voor het Kennis- en Leertraject Mooi Nederland gegeven. Vrijwel alle indieners waren van de partij.

Voorafgaand aan het Mooi Nederland Evenement heeft de minister een bezoek gebracht aan één van de projecten die in aanmerking komen voor een bijdrage: de Maaslandse Dam in Midden-Delfland.

Â

Hier wordt een voormalig glastuinbouwgebied met grote betrokkenheid van burgers en bedrijfsleven herontwikkeld tot een groene oase met onder andere een zorgboerderij, een theehuis, atelier en expositieruimte, een boomgaard en een kindertuin.

Â

De minister heeft een symbolische handeling verricht door het planten van de eerste boom van de nieuwe boomgaard.

Â

MinisterCramerplantboom-400.jpg

Â