Gemeente Midden Delftland


Werkzaamheden Hofsingel Maasland

De komende periode wordt er gewerkt aan de reconstructie van de Hofsingel. Het betreft het gedeelte tussen de Doelstraat en de Ruwaard. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen en nieuw aanbrengen van de asfaltrijbaan. Daarbij worden ook de aanliggende trottoirs en parkeervakken met nieuw materiaal bestraat.

Â

De werkzaamheden starten op maandag 12 oktober. In de eerste week wordt er alleen aan het deel van de Doelstraat tot de Landsheer gewerkt. Daarna wordt het gehele vak van de Doelstraat tot de Ruwaard opgebroken. Tijdens deze periode is dit gedeelte van de Hofsingel afgesloten voor verkeer. De aangrenzende wijken en verenigingen zullen bereikbaar blijven door middel van omleidingen.

De voorgenomen werkzaamheden brengen overlast voor bewoners en/of weggebruikers met zich mee. Dit valt helaas niet te voorkomen. Wij streven er naar de werkzaamheden ongeveer eind november afgerond te hebben.

Bus
In deze periode kan de lijnbus geen gebruik maken van de normale route over de Hofsingel. Daarom zijn er in overleg met busmaatschappij Veolia omleidingsroutes bepaald. Er rijdt een grote en een kleine bus. De chauffeurs van de bussen zullen extra informatie aan passagiers geven. De haltes bij de Leenman en Breeveld komen te vervallen. De volgende alternatieve haltes worden ingesteld: hoek Pr. Beatrixlaan/Molenweg, Huis te Veldelaan bij Hildegaarde, hoek Hofsingel/Kluisweer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Maarten Berkhout, medewerker civiele techniek bij de gemeente Midden-Delfland, tel: (015) 380 41 98.