Provincie Flevoland

Provinciale bijdrage voor landelijk congres Junior Chamber International

De Provincie Flevoland heeft het Junior Chamber International (JCI) Oostelijk Flevoland een subsidie van EUR 5.000,- toegezegd voor de organisatie van een landelijk congres voor JCI leden. Het congres vindt op 16 januari 2010 in het Aviodrome in Lelystad plaats.

Doel van dit congres is om JCI-leden de kans te geven om - naast het bijwonen van de jaarlijkse bestuursvergadering - zich te laten informeren over diverse onderwerpen die voor jonge ondernemers van belang zijn. Daarnaast biedt dit congres een mooie kans om kennis te maken met het Flevolandse ondernemersklimaat.

Gedeputeerde Andries Greiner ziet de komst van het JCI-congres als een uitgelezen kans om de provincie op het netvlies van jonge Nederlandse ondernemers te zetten. "De doelgroep van het congres sluit goed aan bij de doelgroep van onze campagne "Flevoland, omdat je wilt groeien". We richten ons daarbij op ondernemers die de ambitie hebben om te groeien, zowel in bedrijfsomvang als persoonlijk. De leden van JCI zijn allen managers en ondernemers in de leeftijdscategorie van 25 tot 40 jaar die willen investeren in hun carrière. Ik verwacht dat de voordelen die Flevoland ondernemers te bieden heeft - ruimte, arbeidspotentieel en een gunstige centrale ligging- voor hen aansprekend zijn" aldus Andries Greiner. In het kader van de dit jaar gestarte economische gebiedspromotiecampagne "Flevoland, omdat je wilt groeien" zal de provincie Flevoland zich tijdens het congres presenteren als aantrekkelijke vestigingsregio voor jonge ambitieuze ondernemers.

Netwerken

JCI is een organisatie voor jonge managers en ondernemers tussen 25 tot 40 jaar, die zich willen ontwikkelen door trainingen te volgen, internationale conventies bij te wonen en actief deel te nemen aan zakelijke netwerken.