Gemeente Almere

Inschrijving 105 nieuwe kavels nu al overtekend

19-10-2009

`IkbouwbetaalbaarinAlmere'-informatiemarkt De cijfers spreken voor zich. Met 600 bezoekers was de
`IkbouwbetaalbaarinAlmere'-informatiemarkt, die afgelopen zaterdag in het Almeerse Stadhuis plaatsvond, een succes. Er was grote belangstelling voor de 105 nieuwe betaalbare kavels, die tijdens de informatiemarkt in de verkoop werden gebracht.

Zo'n 250 mensen hebben zich aangemeld voor de inschrijving en via de website hebben ruim 800 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn. Wethouder Adri Duivesteijn is positief over de grote animo, én over de omslag die - zo werd tijdens de informatiemarkt duidelijk zichtbaar - heeft plaatsgevonden: "Richtten architecten en bouwbedrijven zich tot voor kort voornamelijk op grootschalige projecten, tijdens de IbbA-informatiemarkt werd duidelijk dat de kleine schaal, de particuliere opdrachtgever dus, voor deze partijen steeds interessanter wordt."

Met een IbbA-catalogus onder de arm liepen zaterdag 600 mensen langs de diverse kraampjes. Zij werden niet alleen geïnformeerd over de regeling zelf - kom ik voor een betaalbare kavel in aanmerking? - en over de nieuwe kavels in het Homeruskwartier en Noorderplassen West, maar met name over de verschillende mogelijkheden. Architecten en bouwbedrijven lichtten de door hen opgestelde plannen, die in een speciale catalogus zijn gebundeld, uitgebreid en persoonlijk toe.

Wethouder Duivesteijn: "Het is de vierde keer dat we een markt organiseren waarin potentiële kavelkopers in contact worden gebracht met architecten en aannemers die hun woning kunnen gaan bouwen. Was het de eerste keer nog zeldzaam dat bouwplannen (anders dan dure catalogusbouw) werden aangeboden, nu is er sprake van een veelzijdig aanbod. Bijna dertig bedrijven - architecten, bouwbedrijven en aannemers - bieden een breed scala aan mogelijkheden om een eigen woning te bouwen. De diversiteit krijgt daarmee kleur, en er ontstaat een economie van onderop. Waar de grote schaal voorheen allesbepalend was, gaat het nu om een veelvoud van kleinschalige initiatieven. Voor de toekomstige koper is deze crisistijd dan ook profijtelijk. Het aanbod is groter en ruimer dan vóór de economische en financiële teruggang, en de crisis heeft een prijsdrukkend effect."

De inschrijftermijn voor de 105 nieuwe IbbA-kavels sluit op 1 december 2009. Tot die tijd kunnen mensen met een bruto jaarinkomen tussen de 22.000 en 36.500 euro zich inschrijven, om tegen gunstige voorwaarden hun eigen huis te bouwen. Meer informatie via de link rechtsboven.