Gemeente Oirschot

Discussieavond herontwikkeling locatie Hertog Janstraat 30 Middelbeers

Op maandagavond 19 oktober organiseert de gemeente Oirschot een discussieavond over het bouwplan Hertog Janstraat 30. De avond start om 19.30 uur in het Dorpshart in Middelbeers en duurt tot 22.00 uur.

Â

Tijdens deze avond willen we samen met wethouder Jan Kerkhof, bewoners, projectontwikkelaar Berlaere Vastgoedontwikkeling B.V. en andere belangstellenden van gedachten te wisselen om te horen welke ideeën er leven over het bouwplan, gegeven het kader dat de raad voorjaar 2009 heeft vastgesteld. Volgens dit kader mogen hier 39 grondgebonden koopwoningen gebouwd worden, type vrijstaand en geschakeld, voor een diverse doelgroep. We geven prioriteit aan starters en senioren.Â

Â

Na deze discussieavond bepalen we een termijn waarop de ontwikkelaar met een nieuw, uitvoerbaar, stedenbouwkundig plan komt. Â

Deze toekomstige bouwlocatie is al vaker besproken. De raad heeft in 2007 echter niet besloten tot een kaderstelling en daarmee ligt er geen politieke instemming met het oude stedenbouwkundige plan.

Â

In het plan moet een groenbuffer worden aangelegd van maximaal 15 meter' gemeten van de bestaande perceelsgrenzen. Deze groenbuffer is van groot belang voor het garanderen van een zo groot mogelijke privacy van de bewoners. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de avond.

Â

We nodigen u van harte uit om bij deze avond aanwezig te zijn. Naast de wethouder en ambtenaren van de gemeente, zijn ook de projectontwikkelaar, de architect en de stedenbouwkundige aanwezig.

Â

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met Corine Bouma, telefoon (0499) 583 333, e-mail c.bouma@oirschot.nl.