Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

WGCC-callcenters onderscheiden zich op kwaliteit

Leidschendam, 19 oktober 2009 Alle facilitaire callcenters aangesloten bij de Werkgeversvereniging Callcenters (WGCC) zijn geaudit voor het kwaliteitskeurmerk 2009. Zij hebben inmiddels het predicaat Quality Member 2009 gekregen. De bedrijven voldoen daarmee aan een tiental gedragsregels, waaronder natuurlijk de naleving van de codes en wetgeving voor Telemarketing. Quality Members houden zich aan de spelregels van telefonisch klantcontact. En ze houden zich aan de CAO voor facilitaire callcenters. Al begin volgend jaar start de WGCC nieuwe audits. Daarin wordt onderzocht hoe de callcenters zich aan de toepassing van het nieuwe bel-me-niet-register houden.

voorspoedig
Volgens Cokky Bosman, voorzitter van de commissie kwaliteit van de WGCC, zijn de audits voorspoediger verlopen dan vorig jaar. In vergelijking tot 2008 zijn de meeste bedrijven sneller geslaagd. Een groot aantal callcenters behaalde direct na de eerste audit-ronde het WGCC-Quality Membership. Alle bedrijven hebben daarmee in hun bedrijfsvoering en interne procedures voldoende gescoord op de verschillende onderdelen van de callcenter-kwalititeitstest.

Bel-me-niet-register
In de audit over 2009 zijn de callcenters natuurlijk nog niet getoetst op hun verrichtingen rond het bel-me-niet-register, dat vanaf 1 oktober in bedrijf is. Teneinde op korte termijn zicht te krijgen op de naleving van de nieuwe wetgeving voor telemarketing, zal de WGCC al begin volgend jaar starten met de kwaliteitscontroles voor 2010. Dat betekent dat auditor Conformiso - een onafhankelijk organisatieadviesbureau - veel vroeger in het jaar bij de facilitaire callcenters op de stoep zal staan. Daarbij zal dan speciaal worden getoetst op de wijze waarop het recht van verzet wordt vormgegeven en de manier waarop de verwijzing naar mogelijke inschrijving in het bel-me-niet-register is geregeld.

Onder de loep
Auditor Harold Kuyten van Conformiso stelt dat de leden van de WGCC ieder jaar de audit aangrijpen om het eigen functioneren onder de loep te nemen. De eisen worden steeds hoger en de regelgeving strenger. Door zich te conformeren aan die regelgeving dragen callcenters positief bij aan de relatie tussen bedrijven en hun klanten. De WGCC vertegenwoordigt die facilitaire callcenters, die in opdracht van derden hoogwaardige customer management dienstverlening verzorgen. Daarmee bundelt en behartigt de werkgeversorganisatie de belangen van alle professionele callcenters in Nederland maar ook de belangen van de opdrachtgevers. De WGCC komt met haar kwaliteitsbeleid dus tegemoet aan de vraag uit de markt naar een kwaliteitsonderscheiding voor facilitaire callcenters. Correcte toepassing van wet- en regelgeving wordt door die markt steeds belangrijker gevonden en als selectiecriterium voor facilitaire callcenters gebruikt. Het Quality Membership maakt die selectie eenvoudiger.
---