Ingezonden persbericht





Uniserv DQ Batch Suite zorgt voor consistentie en toegevoegde waarde

Geïntegreerde productbundel voor efficiënt opschonen, verbeteren, consolideren en optimaliseren van databases

Pforzheim, 19 oktober 2009 - Uniserv introduceert met de DQ Batch Suite alles wat nodig is voor het opschonen van data in één tool met een open en flexibele structuur. In de bijbehorende rapportagemodule kunnen naar eigen inzicht rapportage worden gedefinieerd op basis van de resultaten van de dataschoonmaak. Verschillende dataformaten, zoals CSV, dBase en Excel, en een breed scala aan databases, zoals SQL Server, DB2 en Oracle worden eveneens ondersteund. Verder is er een API (Application Programming Interface) aanwezig en ondersteuning van Unicode voor internationale toepassingen.

De DQ Batch Suite fungeert als een 'alles-in-één' systeem en een geïntegreerde workbench voor het volledig verifiëren en opschonen van data. Ongeacht of het gaat om dataopschoning betreffende oude systemen, migratietrajecten, master data, data ten behoeve van naleving van wet- en regelgeving en risicobeheer of het versterken van klantrelaties en gepersonaliseerde communicatie. De gebruiker wordt op een transparante manier via een standaard grafische interface langs de verschillende stappen geleid.

Efficiënt opschonen van klantgegevens en zakelijke data

Het opschonen van (klant)gegevens is een belangrijke stap in het waarborgen van de gegevenskwaliteit. Wanneer deze gegevens niet kloppen kunnen tot op strategisch niveau verkeerde beslissingen worden genomen. Op operationeel niveau zijn de gevolgen vaak een lagere omzet en winst, hogere kosten, ontevreden klanten, hoog verloop van klanten en een lager rendement. Efficiënt opschonen garandeert maximale kwaliteit doordat de data up-to-date, betrouwbaar en volledig zijn. Dit zorgt voor optimaal onderbouwde beslissingen en processen binnen een gesloten datakwaliteitscyclus. Deze cyclus bestaat uit analyse en profiling, opschoning, firewall en monitoring.

Gegarandeerde datakwaliteit in alle processen

De DQ Batch Suite functioneert als een centraal punt voor alle dataopschoningstrajecten en zorgt voor een solide basis voor alle bedrijfsprocessen en applicaties. Er zijn uitgebreide functies voor het opschonen van namen en adressen en voor onder meer financiële, order- en verkoopgegevens, en functies voor adresanalyse en formattering, postcodevalidatie, detecteren van duplicaten, dataverbetering en dataconsolidatie. De individuele functies zijn toegesneden op internationale toepassing en zijn beschikbaar in landspecifieke versies met bijbehorende 'knowledge base' en referentiedata.

De DQ Batch Suite is verkrijgbaar in verschillende versies; van een werkstationversie voor het opschonen van kleine hoeveelheden data op de werkplek, tot de Enterprise Server-versie voor omvangrijke, bedrijfsbrede projecten voor het opschonen van zeer grote hoeveelheden data, waarvoor de hoogste eisen worden gesteld aan prestaties, parallelle verwerking, integratie en geautomatiseerde verwerking.

UNISERV

OPLOSSINGEN

DOWNLOAD

PRODUCTSHEET

Over Uniserv

Uniserv GmbH is een toonaangevende Europese aanbieder van Data Quality Solutions: internationaal inzetbare software en services voor de kwaliteitsbewaking van klantgegevens bij Business Intelligence, CRM, Data Warehousing, eBusiness en Direct en Database Marketing. Met wereldwijd meer dan 3.300 installaties ondersteunt Uniserv honderden klanten bij het optimaliseren van de Single View of Customer in hun klantendatabase.

Uniserv, opgericht in 1969, telt ruim 110 medewerkers. Vanuit het hoofdkantoor in Pforzheim en de vestiging in Parijs bedienen zij gerenommeerde klanten uit uiteenlopende branches, zoals ADAC, Allianz, BMW, Bertelsmann, Commerzbank, DBV Winterthur, Deutsche Bank, Deutsche Börse Group, France Telecom, Greenpeace, GEZ, Heineken, Johnson & Johnson, Nestlé, Otto, Payback, PSA Peugeot Citroën, T-Mobile, Time Life en Union Investment. Voor meer informatie: www.uniserv.com/nl.