Ingezonden persbericht


Specificaties van de Clubreaders bekend
19.10.2009

Clubreader komt eind November met vier ereaders op de markt. Deze ereaders beschikken over uiteenlopende eigenschappen variërend van een no-nonsense pocket model, een touchscreen model tot twee 3G varianten. Clubreader wil hiermee "voor ieder wat wils" aan kunnen bieden. Variaties worden onder andere gemaakt op het gebied van bediening, afmetingen, connectiviteit en materiaalkeuze.

Standaard uitrusting
De ereaders zijn onder andere uitgerust met WiFi, Bluetooth 2.1 en mini USB 2.0. De vier modellen beschikken over een Eink paneel met 16 grijstinten. De Clubreaders zijn voorzien van een 400MHZ Samsung 2416 processor en ondersteunen een breed spectrum aan bestandsformaten waaronder PDF (DRM), Epub (DRM), TXT, Word, Excel en PowerPoint. Verder beschikken alle modellen over een notieblok functie, Email, MP3 en FM.

Clubreader Pocket

De Clubreader Pocket beschikt over een 5 inch e-ink scherm en is met haar 7,5mm de dunste ereader die momenteel verkrijgbaar is.

Clubreader Touch

De Clubreader Touch heeft net zoals de Pocket editie een 5 inch scherm en beschikt zoals de naam al doet vermoeden over een touchscreen.

Clubreader Six

De Clubreader Six beschikt over een 6 inch e-ink scherm en is uitgerust met een QWERTY toetsenbord. Daarnaast beschikt de Clubreader six over 3G, hiervoor is Clubreader momenteel in overleg met leveranciers voor de content en connectiviteit.

Clubreader Elegant

De Clubreader Elegant, is met haar 9,7 inch de grootste reader en is dankzij haar formaat erg overzichtelijk en ideaal voor het lezen van bijvoorbeeld PDF en Word bestanden. De behuizing van de Clubreader Elegant is van metaal.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen eind november de modellen in Nederland verkrijgbaar zijn via Internet. De laatste ontwikkelingen rondom de Clubreaders zijn te volgen op www.ereaderclub.nl.