Gemeente Leidschendam-Voorburg


Toegankelijkheidsprijs 2009 voor restaurant Ciao & Mie in het Mövenpick Hotel Voorburg

19 oktober 2009 - Aan ondernemer Jean Luc Baeriswyl van Restaurant Ciao & Mie in het Mövenpick Hotel Voorburg is de Toegankelijkheidsprijs uitgereikt. Wethouder Gregor Rensen overhandigde de prijs op 15 oktober tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Jean Luc Baeriswyl heeft zich bijzonder ingezet om zijn pand toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Restaurant Ciao & Mi heeft bijvoorbeeld een invalidentoilet en extra brede deuren voor een makkelijke doorgang van een rolstoel. Maar ook kleine dingen zoals blokken waarmee tafels heel snel verhoogd kunnen worden voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Tevens is er de mogelijkheid scootmobiels binnen te parkeren.

De ondernemer mocht een mooie cheque ter waarde van 2.000 in ontvangst nemen, en een sticker als publiek bewijs dat Cia & Mie de meest toegankelijke onderneming is. General manager Beariswyl zei: "Dankbaar te zijn voor de prijs, maar dat toegankelijkheid voor zijn onderneming een vanzelfsprekende zaak is. Het prijsbedrag zal dan ook worden besteed aan het verder verbeteren van de toegankelijkheid in zijn onderneming".

Waarom een Toegankelijkheidsprijs?
De idee voor een Toegankelijkheidsprijs is ontstaan in de Taskforce Economie. Dat is een samenwerkingsverband van de gemeente Leidschendam-Voorburg met de Kamer van Koophandel en het MKB Leidschendam-Voorburg. Het doel van de prijs is om de drempels op het gebied van toegankelijkheid zowel letterlijk als figuurlijk te overwinnen. De gemeente wil ondernemers stimuleren om ook zelf met kleine middelen hun onderneming toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Binnenkort op www.leidschendam-voorburg.nl
De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt het belangrijk dat (openbare) gebouwen en ondernemingen toegankelijk zijn. Daarom wordt in winkelcentrum de Julianabaan onderzoek gedaan bij alle ondernemingen om de mate van toegankelijkheid te bepalen. Hierna volgt winkelcentrum Leidsenhage.
De toegankelijkheid van de Herenstraat Voorburg is al in beeld. Deze gegevens worden binnenkort geplaatst op de gemeentelijke website. Een mindervalide persoon kan dan via de website zien waar het mogelijk is om zelfstandig te komen of waar hij of zij nog hulp nodig heeft.