TV Tutti maakt van gemiste uitzendingen gepersonaliseerd tv-aanbod


AMSTERDAM, 20091019 -- De website tvtutti.nl is gelanceerd. De site maakt het mogelijk om vanaf één plek te zappen tussen (gemiste) favoriete programma's die naar de persoonlijk smaak van de bezoeker worden geserveerd. Bezoekers kunnen - na gratis registratie - zelf de volgorde van de op te dienen programma's bepalen. Bovendien worden op basis van het kijkgedrag kijksuggesties gepresenteerd voor andere tv-programma's. Met de lancering van deze site krijgt het begrip personal TV eindelijk handen en voeten.

Op tvtutti.nl staan alle tv-programma's van Uitzending Gemist, RTL Gemist en SBS Gemist in een helder overzicht. De programma's staan gerubriceerd per onderwerp. Ze zijn met een muisklik te bekijken. Meer omroepen worden de komende weken toegevoegd.

Veranderend tv-landschap
Jen Borghardt, bedenker van TV Tutti: "We hebben met tvtutti.nl concrete invulling willen geven aan het begrip 'persoonlijke televisie'. We zien verschuivingen in het tv-landschap waarbij we verwachten dat mensen steeds meer via internet langs hun favoriete tv-programma's zullen zappen. Het gebruik van traditionele tv-kanalen zal als gevolg afnemen." "

Uit onderzoek van Blauw Research, dat 12 oktober jl verscheen, blijkt dat Nederlanders naar steeds minder tv-zenders kijken terwijl het aantal kanalen wel enorm is toegenomen. Borghardt hierover: "Je zapt je suf voordat je iets treft wat je leuk vindt, geen wonder dat mensen dat moe zijn. Het is allemaal aanbodgericht. Als je zelf je favoriete programma's naast elkaar kan zetten, heb je helemaal geen kanalen meer nodig."
www.kpn.com/Artikel/Nederlander-bekijkt-steeds-minder-televisiezenders.htm

Een week eerder presenteerde bureau Qrius het onderzoeksresultaat dat jongeren steeds minder naar traditionele tv kijken en steeds meer kiezen voor on-demand via internet.
www.mediaonderzoek.nl/1366/jongeren-2009-uitgesteld-kijken-is-hip/

Regie
Het doel van TV Tutti: 'zonder gedoe zappen tussen je favoriete programma's'. Borghardt: "Dat kan op tv dus niet. Met de elektronische programmagids van mijn kabelmaatschappij moet ik nog steeds vooraf nadenken wat ik wil zien. Gedoe. En op Uitzendinggemist moet ik actief nadenken wat ik gemist heb en dat programma opzoeken. Ook gedoe. Wij hebben nu het voortouw genomen: op tvtutti.nl krijg je wel de programma's geserveerd die je zelf wilt zien. Heel simpel."

Over TV Tutti
Tvtutti.nl in een initiatief van bedrijf TV Tutti, eigendom van Jens Borghardt en Martin Klerx, internetondernemers. TV Tutti heeft met haar diverse websites ruim 1 miljoen bezoekers per maand. In Nederland is TV Tutti naast tvtutti.nl al 3 jaar actief met kijkdirect.nl.