Politie Groningen

Maandag 19 oktober 2009

Provincie Groningen , 19-10-2009

Groningen: vijftal steelt steigerbuizen

De politie heeft zondagnacht vijf mannen aangehouden in de Hereweg in Groningen. Het vijftal liep met gestolen steigerbuizen op weg naar een huis aan de Herehof. Een getuige had gezien dat een aantal personen voor de deur van een leeg pand aan de Hereweg stond en alarmeerde de politie. Agenten zagen bij aankomst de mannen lopen met het materiaal. Ze wilden geen verklaring geven. De twee Groningers (18 en 26 jaar), de inwoner van Norg (26) en twee mannen die hun gegevens niet kenbaar maakten, zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: onder invloed

Op de Stationsweg in Hoogezand werd zondag aan het begin van de middag een 71-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man reed al slingerend met zijn auto over de Stationsweg. Toen hij zijn auto tot stilstand bracht mocht hij gelijk een blaastest afleggen. De man bleek bijna 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de bestuurder werd in genomen. Hij krijgt een proces verbaal. Ook een 52-jarige man uit Winsum kreeg een boete toen hij zondagnacht met zijn auto over de Onderdendamsterweg reed. Hij bleek teveel gedronken te hebben en een blaastest gaf aan dat de man 0.8 promille alcohol in zijn bloed had.

Groningen: dronken bromfietser aangehouden

Een 23-jarige man uit Groningen is zondagnacht door de politie aangehouden op het Boterdiep in Groningen. De

Bromfietser viel op omdat zijn bijrijder geen helm droeg. Toen de agenten deze man een boete gaven bleek dat bestuurder te veel had gedronken. Hij had 1,1 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd, de bromfietser bleek een beginnende bestuurder.

Groningen: botsing met letsel

Op de A7 vlak voor het Europaplein werd zondagmiddag de auto van een 36-jarige man uit Wilhelmshaven aangereden door een 24-jarige automobilist uit Zuidhorn. De bestuurder uit Wilhelmshaven en zijn dochtertje liepen door de botsing nekletsel op en zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Ook de auto moest worden weggesleept.

Groningen: vernielingen autos

Op de Granpre Moliereweg zijn afgelopen weekend meerder geparkeerd staande autos beschadigd. Getuigen hadden in de nacht van zaterdag op zondag een drietal mannen gezien die met een roeispaan tegen de autos sloegen. Uiteindelijk bleken 7 voertuigen ruitschade te hebben opgelopen. De politie is op zoek naar getuigen om de daders te kunnen achterhalen.

Stadskanaal: inbraak tankshop

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een tankshop aan de Atlantislaan in Stadskanaal. De vermoedelijk drie daders braken de deur van de shop open om binnen te komen. Uit de shop werd een grote hoeveelheid rookwaar weggenomen. Ook het nog aanwezige kasgeld bleek door de daders te zijn weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Delfzijl: man aangehouden voor mishandeling

Een 41-jarige man uit Delfzijl is zondagavond door de politie aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 25-jarige man uit Delfzijl geslagen te hebben. Het slachtoffer liep daarbij een schaafwond en een bult op het gezicht op. De twee zijn bekenden van elkaar. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: politie onderzoekt geweldsincident

De politie doet onderzoek naar een geweldsincident waarbij zondagavond een 23-jarige inwoner van Winschoten gewond is geraakt. Het slachtoffer belde vanuit een woning dat hij door drie mannen was belaagd in de Nassaustraat. Een van de verdachten had volgens de verklaring van de Winschoter geprobeerd hem te steken met een scherp voorwerp. De 23-jarige wist te ontkomen en nam contact op met de politie. Ambulancemedewerkers hebben de man aan zijn verwondingen geholpen. De politie zoekt uit of het om een straatroof gaat.

Leek: fietser gewond bij aanrijding

Een 20-jarige automobilist uit Tolbert kon zondagavond op de Samuel Leviestraat naar eigen zeggen een 60-jarige fietser uit Leek niet meer ontwijken. De fietser stak volgens de bestuurder van de auto de weg over. De automobilist botste daarbij tegen de fietser. De laatstgenoemde is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Van de 60-jarige is in het ziekenhuis bloed afgenomen. De politie wil vaststellen of de man had gedronken. Uit een alcoholtest van de automobilist bleek dat deze partij niet teveel gedronken had. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 19 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:
* Zuidlaren e.o. i.v.m. Zuidlaardermarkt

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag 18 oktober op diverse plaatsen het verkeer.

* Snelheid: Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 969, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Snelheid: Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2849, aantal overtredingen: 180, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.