Gemeente Lingewaard


Behandelen bezwaren Over Betuwe-Oost gestart

Deze week is de landinrichtingscommissie Over Betuwe-Oost begonnen met het behandelen van de bezwaren rond de herverdeling van agrarische kavels, het zogenoemde Plan van Toedeling.

De herverdeling van de kavels in het gebied ten oosten van de N 325 tussen Huissen, Lent en Doornenburg, is nodig om de versnipperde eigendommen van de agrariërs zoveel mogelijk rond de boerderij te krijgen. Tegelijkertijd wordt een klein percentage grond vrij gemaakt voor de verbetering van wegen, waterlopen en schouwpaden.

Belanghebbenden konden het plan inzien van 16 maart tot 15 april. 272 belanghebbenden hebben een bezwaar ingediend. De inhoud van de bezwaren is zeer gevarieerd. Het kan gaan over de toedeling op een ongewenste locatie, maar ook de aan te leggen schouwpaden kan reden zijn om bezwaar te maken. Alle bezwaarmakers worden uitgenodigd voor een gesprek met de landinrichtingscommissie. Daarbij wordt gekeken of de bezwaren opgelost kunnen worden door overleg, zonder tussenkomst van de rechterlijke macht. Deze week is begonnen met de eerste gesprekken.

Tijdens de gesprekken zijn aanwezig de heer G. Schrijver, voorzitter van de landinrichtingscommissie, een commissielid, een vertegenwoordiger van het Kadaster en een medewerker van Dienst Landelijk Gebied.

De nieuwe kavels kunnen in gebruik worden genomen als de bezwaren zijn afgehandeld. De landinrichtingscommissie hoopt het laatste bezwaar voor het eind van 2010 af te handelen.

Over-betuwe oost