Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Schuttingbrand | |

Op maandagavond 19 oktober is in Apeldoorn een schutting in brand gestoken.


De politie kreeg rond 22:30 uur de melding dat er een schutting bij woningen aan het Kennemerland in brand had gestaan. De schutting bleek met een brandbare vloeistof te zijn overgoten en in brand te zijn gestoken. Een oplettende buurtbewoner wist de brand te blussen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen, dat deze brandstichting past in de reeks brandstichtingen van auto's die de laatste tijd in Apeldoorn plaats vonden.

|     |Apeldoorn - Auto's - en caravan in brand                  |

In de nacht van maandag op dinsdag 20 oktober is in Apeldoorn, bij een woning aan de Sluiswachtershoeve, een auto en een caravan in brand gestoken. Later in diezelfde nacht, zijn drie auto's door brand beschadigd op een parkeerplaats aan de 1e Wormenseweg. Ook hier heeft de politie aanwijzingen voor brandstichting.


De eerste brand vonden rond 01:45 uur plaats op het erf van een woning aan de Sluiswachtershoeve. Een buurtbewoner deed melding van de branden. Ter plekke bleek bij een woning een auto en een caravan in brand te staan. De caravan brandde volledig af en de auto deels.
Rond 02.25 uur werd melding gemaakt van een autobrand op een parkeerplaats aan de 1e Wormenseweg. Ter plekke bleek een auto volledig in brand te staan. De brand sloeg over nabij staande auto. Beide auto's brandden volledig uit en een derde auto liep lichte schade op. De politie stelde een technisch onderzoek en buurtonderzoeken in en betrekt deze branden in het lopende onderzoek naar de serie recente brandstichtingen in de wijk de Maten in Apeldoorn.

|     |Apeldoorn - Diefstallen uit woningen                      |

In de nacht van zondag op maandag 19 oktober hebben onbekenden spullen gestolen uit woningen aan de Snipweg en de Fabriekstraat in Apeldoorn. Er werden onder andere sieraden en geld buitgemaakt.


Men is bij de woning aan de Snipweg binnengekomen via een openstaand raam. Verschillende kasten in een kamer op de benedenverdieping werden doorzocht terwijl de bewoners niet thuis waren.


De diefstal uit de woning aan de Fabriekstraat vond zondagavond 18 oktober in de late uren plaats. Een vertrek op de benedenverdieping werd doorzocht terwijl een bewoner thuis was. Het is niet duidelijk hoe men is binnengekomen.
De politie heeft de diefstallen in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --