Gemeente Dantumadeel



Eerste paal gezondheidscentrum de grond in

Dinsdag 20 oktober sloeg wethouder Albert van der Ploeg de eerste paal van het nieuwe Gezondheidscentrum in De Westereen. Hij werd hierin bijgestaan door Gert-Jan Rozendal, apotheker en initiatiefnemer van het Gezondheidscentrum. Het centrum biedt straks onderdak aan de apotheek, een huisartsenpraktijk en een dependance van BAG De Vesteynde.

Naar verwachting nemen ook het consultatiebureau en de verloskundigenpraktijk hun intrek in het nieuwe multidisciplinaire centrum. Op termijn wordt het centrum misschien nog uitgebreid met een tandartspraktijk. Met het Gezondheidscentrum wordt de hele eerstelijnszorg voor het dorp en de regio geconcentreerd onder één dak. Niet alleen kunnen de zorgaanbieders zo samen gebruikmaken van voorzieningen als een receptie en een wachtruimte, het maakt ook samenwerking veel eenvoudiger en dat komt de regio ten goede.

Net als de zorgvoorzieningen in het centrum worden de sportvoorzieningen geclusterd en uitgebreid op het Sportcentrum. Doordat deze voorzieningen straks vlak naast elkaar liggen, kunnen er allerlei samenwerkingsverbanden ontstaan. Bovendien wordt de verkeersveiligheid in het dorp verbeterd, het winkelaanbod versterkt en komt er meer ruimte voor wonen en werken. Dankzij deze integrale aanpak krijgt De Westereen een compleet, compact en comfortabel dorpshart en wordt het voorzieningenniveau in de hele regio op een hoger plan getild. Het is de bedoelingd dat het gezondheidscentrum in juli 2010 opgeleverd wordt.