Medisch Spectrum Twente


Medisch Spectrum Twente genomineerd voor Nationale Patiëntveiligheid Award 2009

Enschede, 20 oktober 2009

De selectiecommissie van het VMS Veiligheidsprogramma is van mening dat `Frail & Elderly' in Medisch Spectrum Twente samen met twee andere inzendingen het best voldoet aan de gestelde criteria van de Nationale Patiëntveiligheid Award.

Samen met het Oogziekenhuis Rotterdam en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is Medisch Spectrum Twente in de race om de Patiënt Veiligheid Award te winnen.

Het VMS Veiligheidsprogramma organiseert deze jaarlijkse uitreiking van de award voor toonaangevende initiatieven op het gebied van patiëntveiligheid. Op 24 november op het Congres Expeditie Patiëntveiligheid in De Doelen te Rotterdam, zal het publiek haar stem uitbrengen . De beoordeling van het publiek alsmede de beoordeling van de Jury wordt aan het einde van het congres bekend gemaakt.

De drie genomineerden kunt u vinden op www.vmszorg.nl en op www.expeditiepatiëntveiligheid.nl

Korte beschrijving van Frail & Elderly

Invoering van een werkwijze die gericht is op het herkennen van kwetsbare ouderen, het herkennen van het risico op specifieke zorgproblemen en het inzetten van behandel- en / of preventieprotocollen als deze zorgproblemen vóórkomen.

Waarom is met `Frail & Elderly' gestart? Wat was de aanleiding?

Vanaf 2006 heeft MST extra aandacht voor de groep kwetsbare oudere patiënten. Na een project `Delier' (plotselinge ernstige verwardheid0 werd in het najaar van 2007 ziekenhuisbreed het project Frail & Elderly opgestart. MST bleek namelijk zeer goede zorg te verlenen voor een aantal aandoeningen die vaak voorkomen bij deze patiëntengroep, maar er viel nog winst te behalen bij het in kaart brengen en voorkomen van specifieke zorgproblemen.

Projectleider Nel van 't Veer van Medisch Spectrum Twente is trots op deze nominatie en hoopt uiteraard op het winnen van de award.