Gemeente Heerhugowaard


Gemeente praat met ondernemers over opknapbeurt De Frans

Het bedrijventerrein De Frans, tussen het spoor en de Westtangent en de Middenweg en de Zuidtangent, stamt uit de jaren zeventig en is aan een opknapbeurt toe. Dat is wellicht te combineren met andere maatregelen zoals ruimtebesparing, hergebruik en energiebesparing. Als de ondernemers dat tenminste willen. Op 15 oktober was er een bijeenkomst in Hotel-restaurant Jules om de resultaten van de onlangs gehouden enquête met de bedrijven te bespreken.
Het is op De Frans een bonte verzameling van bedrijven en instellingen. Er zijn scholen, gevangenissen, een verpleeghuis, een kerkgenootschap, woningen en allerhande bedrijven. Voor de nabije toekomst heeft geen van de ondernemers plannen voor grootscheepse uitbreidingen of verhuizingen.
De ondernemers geven het bedrijventerrein als rapportcijfer momenteel een 5,7: er zijn te weinig parkeerplaatsen, het openbaar groen wordt onvoeldoende onderhouden en er zijn onoverzichtelijke verkeerssituaties die met name voor fietsende scholieren gevaarlijk zijn.

De gemeente gaat de wensen nu vertalen in een aantal mogelijke uitvoeringsprogramma's.

20-10-2009