NMA keurt overname Brocacef drogisterijactiviteiten door DA goed

Leusden, 20 oktober 2009 - DA Retailgroep en Brocacef Holding NV maken bekend dat De Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMA) op 19 oktober goedkeuring heeft verleend aan de overname van de drogisterijactiviteiten van Brocacef door DA. Eind augustus maakten beide partijen bekend dat ze voornemens waren de drogisterijactiviteiten te bundelen en dat DA daartoe de drogisterijactiviteiten van Brocacef zou overnemen.

Tot de drogisterijactiviteiten van Brocacef behoren de formule Uw Eigen Drogist met ruim 100 deelnemers en de belevering van zo'n 300 overige drogisterijverkooppunten. De Uw Eigen Drogist-formule blijft onder dat label in de markt gehandhaafd.

Nu deze goedkeuring is gegeven starten DA en Brocacef de integratie van de drogisterijactiviteiten van Brocacef.

Over DA Retailgroep
DA Retailgroep is de service retail organisatie voor de ruim 400 aangesloten DA drogisten in Nederland. Het doel van DA's groeistrategie is om eind 2010 te groeien naar 475 DA-winkels. De organisatie bestaat inmiddels 66 jaar. DA heeft als doelstelling de drogisterij te zijn die haar klanten met kennis van zaken en persoonlijke aandacht het beste bedient. De combinatie van een landelijk sterk merk en lokaal sterk ondernemerschap maakt dit mogelijk. DA wil een aantrekkelijk platform zijn voor drogisterij- en parfumerieondernemers.

Over Brocacef
Brocacef BV is onderdeel van Brocacef Holding NV, een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg. Naast de distributie van geneesmiddelen, medische producten en drogisterijartikelen, ontwikkelt en implementeert Brocacef Holding retail- en zorgconcepten. Bij Brocacef Holding werken ca. 1.350 medewerkers. Brocacef Holding is onderdeel van de Europese Phoenix Group, met vestigingen in 23 landen en bijna 22.000 medewerkers.

Noot voor redacties