Ericsson sluit overeenkomst met grootste sociaal netwerk China

Ontwikkeling nieuwe applicaties voor 50 miljoen leden Kaixin001

Rijen, 20 oktober 2009 - Ericsson (NASDAQ:ERIC) en Kaixin001, de grootste social networking site van China, hebben een driejarige overeenkomst gesloten. De partijen ontwikkelen gezamenlijk innovatieve, mobiele applicaties waarmee de 50 miljoen leden van het netwerk overal en altijd toegang hebben tot hun account en op de hoogte blijven van updates van online contacten.

Kaixin001 werd in 2008 in China geïntroduceerd en heeft inmiddels al meer dan vijftig miljoen leden. Hier komen dagelijks wereldwijd 200.000 nieuwe Chinees sprekende gebruikers bij. Deze hebben nu voornamelijk toegang tot de website via de PC. De samenwerking met Ericsson richt zich op de ontwikkeling van nieuwe, mobiele applicaties waarmee bijvoorbeeld het real time uploaden van foto's en video's via mobiele telefoons mogelijk wordt. Daarnaast kunnen leden in de toekomst kiezen voor SMS-alerts over de activiteiten van favoriete beroemdheden, en location based services, waarmee ze kunnen zien waar hun vrienden zijn.

Uitbreiding social networking services
De overeenkomst met Kaixin001 is voor Ericsson een uitbreiding van zijn dienstverlening aan social networking services. Zo ontwikkelt Ericsson niet alleen innovatieve mobiele applicaties, maar ondersteunt het Kaixin001 ook bij het sluiten van internationale samenwerkingsverbanden met andere social networking diensten, telecom operators en reclamebureaus.

Cheng Binghao, President van Kaixin001: "Door de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die voortkomen uit de samenwerking met Ericsson, kunnen onze leden Kaixin001 altijd en overal gebruiken. Deze overeenkomst betekent voor ons een nieuwe bron van inkomsten waarmee we onze populaire social networking site verder kunnen ontwikkelen."

Mats H. Olsson, President Ericsson Greater China: "De overeenkomst met Kaixin001 biedt Ericsson interessante kansen in de multimedia- en internetbranche. Ons aanbod speelt sterk in op de convergentie van telecom, internet en media. Bedrijven die hiervan gebruikmaken kunnen hun klanten beter bedienen en met nieuwe diensten meer inkomsten genereren."

Over Ericsson
Ericsson is 's werelds grootste leverancier van technologie en diensten aan telecom-operators. Als marktleider van 2G, 3G en 4G mobiele technologieën levert Ericsson communicatiediensten en beheert het netwerken die meer dan 1 miljard abonnees bedienen. Het bedrijfsportfolio bestaat uit mobiele en vaste netwerkinfrastructuren en breedband- en multimediaoplossingen voor operators, bedrijven en ontwikkelaars. Door de joint venture met Sony Ericsson biedt het consumenten mobiele telefoons met uitgebreide functionaliteit.

Ericsson brengt zijn visie op 'communicatie voor iedereen' in de praktijk door innovatie, technologie en duurzame zakelijke oplossingen. Het bedrijf is met meer dan 75.000 medewerkers actief in 175 landen en genereerde in 2008 een omzet van 32,2 miljard dollar. Ericsson is opgericht in 1876, heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm en is genoteerd aan de NASDAQ OMX, Stockholm en de NASDAQ New York. Voor meer informatie: www.ericsson.com of www.ericsson.mobi.




Ingezonden persbericht