Provincie Noord-Holland

Bewonersavond Ilperveld

14 oktober 2009

Op woensdag 21 oktober 2009 is er een bewonersavond over het Ilperveld, het natuurgebied onder de rook van Amsterdam aan de rand van Landsmeer.

Projectgroep Ilperveld Integraal licht recente ontwikkelingen toe. Op de website www.ilperveldintegraal.nl kunt u van alles lezen over de werkzaamheden, vaarroutes en inrichting van het gebied.

Programma
Onderwerpen die aanbod komen zijn:

* Deelsanering 5: bijzonder complexe sanering omdat de depots verspreid liggen over een groot gebied. Toelichting door Frank Huisman van Provincie Noord-Holland.

* Banscheiding: één van de verontreinigde sloten in het Ilperveld is de Banscheiding. Deze brede sloot is zo verontreinigd dat de sloot definitief is afgesloten met damwandschermen. Henk Kiewiet van Provincie Noord-Holland vertelt over de ontwikkelingen in deze sloot.

* Watersnipvakken en vispassage: het water in het Ilperveld is troebel en niet van goede kwaliteit. Niels Hogeweg, beheerder van het Ilperveld, vertelt over het verbeteren van de waterkwaliteit.

Locatie en tijdstip
De bewonersavond vindt plaats in het raadhuis, Raadhuisstraat 1 in Landsmeer. Aanvang 19.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open.

Over Ilperveld Integraal
Het Ilperveld is bijzonder vanwege het typische veenweidekarakter en de zeldzame flora en fauna die er voorkomt. In de loop der jaren zijn door de vuilstort de natuurwaarden plaatselijk sterk onder druk komen te staan. Provincie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Landsmeer pakken sinds augustus 2002 deze problemen aan met het project Ilperveld Integraal. Vaarwegen worden uitgebaggerd en stortplaatsen gesaneerd. De waterkwaliteit verbetert en het agrarisch en botanisch beheer wordt op orde gebracht. Dit alles met als doel het Ilperveld weer schoon en mooi te maken en te houden.

Meer informatie: www.ilperveldintegraal.nl

---