Gemeente Waterland

15 oktober 2009

In de herfstvakantie de stormbaan op

Plan winnaars Kindergemeenteraad gerealiseerd op het Hemmeland

Woensdag 21 oktober van 12.00 tot 16.00 uur staan op het Hemmeland twee grote opblaasbare stormbanen klaar waarop jongeren van 8 tot 14 jaar zich kunnen uitleven. De spelbegeleiding houdt de tijden bij dus er kan gestreden worden om de snelste tijd. Het sportspektakel wordt omlijst door muziek; het belooft dan ook een zeer gezellige en sportieve middag te worden op het prachtige Hemmeland.

Deze activiteit is het resultaat van de Kindergemeenteraad 2009. Vijf leerlingen van groep 8 van De Binnendijkschool wonnen deze editie van de Kindergemeenteraad. Zij wonnen EUR 10.000,= voor het plan "Actief op Hemmeland". En dat betekent actie: de sportieve plannen van deze leerlingen worden nu echt gerealiseerd!

Kern van de ideeën is om het Hemmeland te gebruiken voor sportieve evenementen voor de Waterlandse jeugd tussen 8 en 14 jaar. In het schooljaar 2009-2010 organiseren de leerlingen samen met de gemeente en Sportservice Zaanstad op vier momenten afwisselende sportactiviteiten. De aftrap vindt deze herfstvakantie al plaats met de Stormbaan. De opbrengst van de entree (EUR 1,= per deelnemer) komt ten goede aan De Regenboogschool, school voor speciaal onderwijs in Monnickendam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anke Feenstra van Sportservice Zaanstad, telefoon 075 - 653 99 84 of e-mail: afeenstra@remove-this.sportservicezaanstad.nl.

---