Ministerie van Economische Zaken

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken

16 oktober 2009 | persbericht

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken in week 43 (19 t/m 24 oktober 2009).

Minister Van der Hoeven
Woensdag 21 oktober t/m Zaterdag 24 oktober
De minister brengt een bezoek aan Singapore. Zij doet dit in het kader van de reis die premier Balkenende samen met de leden van het Innovatieplatform en minister Plasterk van OCW brengt aan Singapore en Japan.

Het doel van haar bezoek is het versterken van de economische betrekkingen en kennisuitwisseling op het gebied van innovatie tussen Nederland en Singapore.
De minister zal de openingsspeech verzorgen van het seminar Innovation in watertechnology. Het vormt het startsein voor het Netherlands Waterhouse in Singapore. Dit moet in de regio Singapore kansen gaan bieden aan Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met waterbeheer en -zuivering.
Verder zal zij een bezoek brengen aan Keppel Seghers; een bedrijf dat actief is in een breed scala aan diensten op het gebied van oplossingen voor milieuvraagstukken.
Zij zal verder een ontmoeting hebben met de voorzitter van het agentschap van de Singaporese overheid dat ondernemerschap in het MKB bevordert.
Bij bio-medisch park Biopolis zal de minister het translational medicine research centre van Merck bezoeken.
Tevens zal ze een bezoek brengen aan Hyflux, een bedrijf dat is gespecialiseerd in technieken voor waterzuivering. Tijdens haar verblijf zal Van der Hoeven ook gesprekken voeren met de minister van Handel Iswaran, met premier Lee Hsien Loong en president Ramanathan.
Tijdens een boottocht in de haven zal minister Van der Hoeven kennismaken met de activiteiten van een aantal Nederlandse bedrijven zoals Van Oord, Vopak, Smit Internationale, PA en Keppel. Daarbij zal ook een bezoek worden gebracht aan de raffinaderij van Shell. Daar zal minister Van der Hoeven de nieuwe kraker bezichtigen en het Houdini project: een onderwater pijplijn voor chemicaliën Een bezoek aan de Philips Innovation Campus in Singapore vormt het slot van het bezoek van de minister.

Via vestigingen en agentschappen zijn ruim 250 Nederlandse bedrijven actief in Singapore. Nederland exporteerde in 2008 voor 1,9 miljard euro naar Singapore en importeerde voor 2,7 miljard euro. Het is daarmee de vierde Europese handelspartner van Singapore.

Staatssecretaris Heemskerk
De staatssecretaris heeft deze week geen optredens.

Voor meer informatie zijn de gegevens van de woordvoerders te vinden op www.pers.ez.nl.
Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6442.