Gemeente Roermond

Diverse wegwerkzaamheden in Roermond

Swalmen

Woensdag 21 oktober a.s. start aannemer Huberts Wegenbouw in opdracht van de Gemeente Roermond met de herinrichting van een aantal straten rondom de Brede Maatschappelijke Voorziening Martin Giessen. De werkzaamheden worden in meerdere fasen uitgevoerd.

De eerste fase omvat de herinrichting van de Molenweg en de Hertogdom Gelresingel tussen de Molenweg en Hertog Arnoldstraat. De Molenweg en de Hertogdom Gelresingel worden als éénrichtingsweg ingericht en langs de Molenweg komt een vrijliggend, in twee richtingen bereden fietspad. Deze fase is aan het einde van het jaar gereed. De herinrichting van de overige wegen (overige gedeelte Hertogdom Gelresingel, gedeelte Bosstraat vanaf Grindbank tot en met De Kolk, Robijnstraat vanaf Sint Jorisstraat tot en met Molenweg en Sint Jorisstraat) vinden in de eerste helft van 2010 plaats.

Door genoemde werkzaamheden kan overlast ontstaan. Uiteraard wordt geprobeerd deze overlast tot een minimum te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijft de supermarkt bereikbaar. De woningen blijven te voet bereikbaar. Bewoners dienen hun auto gedurende de werkzaamheden elders te parkeren.

Kitskensberg

Op maandag 26 oktober a.s. start aannemersbedrijf Keuren & Zonen in opdracht van de Gemeente Roermond met de uitbreiding van het bestaande verkeersplateau op het kruispunt Van Riebeeckstraat/ Tjarda van Starkenborghstraat.

De werkzaamheden voor de uitbreiding van het verkeersplateau omvatten het opbreken van de bestaande klinkerverharding, het aanbrengen van funderingsmateriaal, het herstraten van de klinkerverharding en het ver- en bijplaatsen van kolken. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, circa 4 werkdagen.

Ook hier kan overlast ontstaan door genoemde werkzaamheden. De gemeente probeert deze overlast tot een minimum te beperken.

Eerste publicatiedatum: 16-10-2009 Bijgewerkt: 16-10-2009