NCRV

Man bijt hond

Cursus tegen struikelen

Woensdag 21 oktober


18.50 uur, Nederland 2

Man bijt hond is deze week gestart met een nieuwe reality-soap rond de bingo in de Haagse Schilderswijk. Vandaag een portret van Marian, de bingokoningin, die wekelijks de ballen draait en uitlegt welke prijzen te winnen zijn: van bedlampje van de markt, tot fles bleekmiddel bij de Aldi vandaan.

Om struikelpartijen van 65-plussers over lossen snoeren, badmatjes en boomwortels te voorkomen is de cursus âVallen Verleden Tijdâ opgezet. Hierin leren ouderen dit soort ongelukken te voorkomen.

Ze worden geconfronteerd met een stuk hindernisbaan, ze krijgen valles en moeten zich voortbewegen in de gesimuleerde keuken met openstaande kastjes en loszittende

snoeren. Daarbij krijgen ze een soort luier aan om het vallen te verzachten.

In de rubriek âVerslaggever te huurâ gaat Man bijt hond vandaag naar Petrina van der Vleuten uit Nunspeet. Ze wil graag dat Man bijt hond aanwezig is bij de opening van haar winkeltje, waar allerlei kunstenaars hun werk verkopen en verder vol staat met los te verkopen spullen. Iedereen, ook zij die een smalle beurs hebben, mogen bij haar spullen proberen te verkopen.

In âhond aan tafelâ schuift Man bij hond aan bij een eenzame man. Hij heeft allerlei kwalen, als kanker aan het oor, suiker en een slechtziend oog. Zân grote gemis is zijn zuster, die jaren geleden is overleden. Hij kan haar niet meer vertellen dat Man bijt hond is langs geweest. Hij deelde alles met haar, omdat hij nooit een vrouw gehad.