Deelgemeente Charlois Rotterdam

Schoolsportvereniging Tarwewijk van start!

Schoolsportvereniging Tarwewijk is woensdag 14 oktober door 250 kinderen én balvirtuoos Touzani afgetrapt. Dit is alweer de veertiende schoolsportvereniging in Rotterdam

Balvirtuoos Touzani geeft een demonstratie tijdens de start van Schoolsportvereniging Tarwewijk (foto: fotopersbureau Cor Vos). Kinderen van basisscholen De Globe en Elout van Soeterwoude kunnen dankzij dit project structureel vlakbij huis sporten. Het is goed dat de sport naar school wordt gehaald, het is belangrijk om van jongs af aan te bewegen en dit ook te blijven doen, aldus Ed Goverde, portefeuillehouder deelgemeente Charlois. De basisscholieren worden via de schoolsportvereniging automatisch lid van één van de deelnemende sportverenigingen. Bij SSV Tarwewijk kunnen de kinderen kiezen uit voetbal, capoeira (Abada Capoeira Rotterdam), korfbal (RSV Sperwers) en hockey (RGHC Tempo 34).

De komende weken volgen 140 leerlingen proeftrainingen van de vier verenigingen. Daarna worden ze lid van de schoolsportvereniging. Zodra de kinderen de sport onder de knie hebben, gaan ze meedraaien in de reguliere competities. Dat betekent dat ze in het weekend competitiewedstrijden spelen bij clubs waar ze doordeweeks training van krijgen.

Rotterdam Sportsupport is organisator van de Schoolsportvereniging. In Charlois is er ook een in Pendrecht. Inmiddels zijn meer dan 1000 kinderen lid van een schoolsportvereniging. Rotterdam Sportsupport heeft als doel nog dit jaar vijftien schoolsportverenigingen in de stad operationeel te hebben.