Deelgemeente Charlois Rotterdam

Start Dagboek Charlois

Donderdag 15 oktober is het project Dagboek Charlois van start gegaan. Twintig jongeren uit Charlois gaan een literair fotoboek maken. Met dit unieke project is Rotterdam tien literaire auteurs en tien fotografen rijker.

Dagelijks bestuurder Ed Goverde reikt de eerste camera uit aan Nakeb Hoesseini, leerling van LMC Talingstraat en deelnemer aan Dagboek Charlois (Foto: Rogier Maaskant) Tien Rotterdamse schrijvers begeleiden gedurende negen weken tien jongeren bij het schrijven van gedichten, korte verhalen, sprookjes en songteksten. Daarnaast krijgen tien jongeren persoonlijke begeleiding van twee Rotterdamse fotografen om te komen tot een bloemrijk beeldverhaal.

Dagboek Charlois wordt in maart 2010 in boekvorm gepresenteerd. Eindredactie is in handen van Adriaan Krabbendam, eindredacteur van voorheen Vassallucci. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Douane.

Deelnemende schrijvers die de jongeren zullen begeleiden zijn: Erik Brus, Daniel Dee, Jana Beranova, Jeroen Naaktgeboren, Natascha Slagtand (Tasha's World), Rien Vroegindeweij, Bianca Boer, Cyriel van Rossum, Arie van der Ent en Manuel Kneepkens.

De begeleiding van de fotografie en de productie van het project zijn in handen van Ayatollah Musa en Rogier Maaskant van Stichting 99B, een stichting die projecten opzet die partijen met elkaar verbindt en mensen met elkaar in contact brengt

Dagboek Rotterdam is een initiatief van Stichting 99B en een samenwerking tussen de deelgemeente Charlois, Uitgeverij Douane en eerdergenoemde stichting.