Dura Vermeer

Goor - 21 oktober 2009

Passief bouwen in 't Gijmink te Goor

Henk Pluimers, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo en Jan Willem Allersma, directeur Viverion hebben de bouwteamovereenkomst getekend voor de realisatie van circa 55 PCS-woningen in de wijk 't Gijmink te Goor.

In Goor wordt woonwijk 't Gijmink geheel vernieuwd. De herstructurering van de wijk wordt gefaseerd uitgevoerd. Dura Vermeer heeft in 2008 met haar PCS-woningbouwconcept de selectie voor het bouwen van 44 woningen in deze wijk gewonnen. In september 2009 heeft Dura Vermeer Bouw Hengelo deze fase opgeleverd.

Vervolg van een constructieve samenwerking
Aan de constructieve samenwerking tussen opdrachtgever woningcorporatie Viverion en Dura Vermeer Bouw Hengelo wordt een vervolg gegeven door de ondertekening van een bouwteamovereenkomst voor de volgende fase. Viverion streeft hier een hoog ambitieniveau op het gebied van de energiehuishouding van huurwoningen na. Daarbij is gekozen om gebruik te gaan maken van de ruime kennis binnen Dura Vermeer Bouw Hengelo op het gebied van duurzaam bouwen. De partijen zijn gezamenlijk een Design & Build contract overeengekomen.

Ruime expertise in duurzaam bouwen
Dura Vermeer heeft haar ruime expertise op het gebied van duurzaam bouwen geïntegreerd in de (zeer) duurzame variant van het PCS-woningbouwconcept, de PCS Hybride woning.
De gewenste klimaatvriendelijke resultaten kunnen daarbij met verschillende maatregelen worden bereikt. Dura Vermeer heeft twee producten binnen de PCS Hybride ontwikkeld: de PCS Hybride voornamelijk op basis van installatietechnische oplossingen en de PCS Hybride voornamelijk op basis van isolatietechnische oplossingen (PassiefHuis technologie).

Viverion is gecharmeerd van het PassiefHuis principe en steekt in op het realiseren van een aantal woningen binnen 't Gijmink die volledig voldoen aan de PassiefHuis regels. Volgens de planning zullen uiterlijk op 1 oktober 2011 de (duurzame) woningen te Goor worden opgeleverd.