Dura Vermeer

Rotterdam - 21 oktober 2009

YOUR CITY, Jongeren maken Zuid

Stichting Kijk op Zuid (een initiatief van Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Com o wonen, Concire en Bouwfonds) en AIR (het architectuurcentrum van Rotterdam) zijn van start gegaan met de manifestatie YOUR CITY, Jongeren maken Zuid.

In het jaar dat Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad is en ook de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) plaatsvindt, kan de jongerenbiënnale YOUR CITY, Jongeren maken Zuid niet ontbreken. De jongeren worden door middel van culturele projecten als coalitiepartner uitgedaagd en betrokken bij de ontwikkeling van de stad. Geen vrijblijvende deelname, maar actieve participatie; jongeren als ontwikkelaar van hun eigen plekken.

Tijdens de manifestatie YOUR CITY zijn er workshops met marktpartijen, ontwerpers, (deel)gemeenten en andere betrokkenen over het hoe, wat en waarom van goede plekken voor jongeren? Het doel is om nieuwe coalities te vormen waarin jongeren serieuze partners zijn. Het slotevenement eind november brengt de bevindingen van alle programmaonderdelen samen. Jongeren presenteren de resultaten aan de gemeente, wijkbewoners, professionals en andere jongeren.

De komende maanden gaan jongeren aan de slag om hun ideeën voor Rotterdam Zuid vorm te geven. Dit doen zij samen met kunstenaars en architecten die hen uitdagen en inspireren om zelf invulling te geven aan hun leefomgeving.

Stichting Kijk op Zuid en AIR
Stichting Kijk op Zuid is een initiatief van Com o wonen, Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Concire en Bouwfonds en is gericht op het creëren van nieuwe betekenisvolle plekken op Rotterdam Zuid. AIR is het architectuurcentrum van Rotterdam. Het daagt uit tot het publieke en professionele gesprek over architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur van Rotterdam en haar regio.