Gemeente Stein


Wijziging loketcriteria in welstandsnota

In de welstandsnota zijn de beleidsregels en criteria vastgelegd welke fungeren als toetsingkader bij de beoordeling van bouwplannen door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor het district Zuid-Limburg rayon Beek, Meersen, Schinnen en Stein, ook wel de âwelstandscommissieâ genoemd. Onderdeel van de welstandsnota zijn de zogenaamde âloketcriteriaâ welke door een front office medewerker aan de balie worden gehanteerd bij de indiening van een bouwplan.

Ter voldoening van het bepaalde in artikel 139 van de Gemeentewet wordt bekend gemaakt dat de gemeenteraad in haar vergadering van 10 september 2009 de wijziging van de loketcriteria in de welstandsnota heeft vastgesteld. Het betreft hier kleine meestal tekstuele wijzigingen waardoor de loketcriteria transparanter worden en eenvoudiger te hanteren.
Daarnaast is nieuw beleid opgenomen ten aanzien van de excessenregeling, is de verordening Commissie Ruimtelijke Kwaliteit geactualiseerd en is een gebiedsomschrijving van het centrumgebied opgenomen ten behoeve van de toetsing aan de redelijke eisen van welstand.

Ter inzage
De gewijzigde welstandsnota ligt vanaf heden kosteloos ter inzage bij het infocentrum in de hal van de gemeente Stein. Iedereen kan op verzoek en tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen.