Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Waarom de politie terughoudend is in informatie ontvoering
Publicatiedatum: 21-10-2009 10:13:51

ARNHEM - De politie zal terughoudend blijven in haar persvoorlichting over de ontvoering van de 45-jarige Arnhemmer. De reden hiervoor is dat de politie twee belangrijke doelen nastreeft: het slachtoffer ongedeerd herenigen met zijn familie en vrienden alsmede de aanhouding van verdachten. De politie moet derhalve behoedzaam optreden. Daar hoort ook een terughoudende persvoorlichting bij.

De politie is geconfronteerd met een gecompliceerd misdrijf. Zij weet op dit moment niet waar de betrokkenen bij het incident zich bevinden. De politie kan niet inschatten welk effect (grootschalige) publiciteit kan hebben op het verdere verloop van het incident.

Overigens neemt de politie stelling tegen een geluid dat in bepaalde kringen de ronde doet, namelijk dat zij op 13 oktober het slachtoffer heeft aangehouden. Getuigen spreken over specifieke kleding van de ontvoerders waardoor men de indruk zou kunnen krijgen dat het om politie-ambtenaren ging. Ook wordt er gesproken over een zwaailicht waardoor de indruk ontstaat dat het om een politievoertuig ging. De politie wil in deze volledige duidelijkheid geven; zij is niet betrokken bij de verdwijning van het slachtoffer en zet alles op alles om de man ongedeerd te herenigen met zijn familie en vrienden.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053