Kandidaatstelling Muntendamprijs 2010 van start

21/10/2009 10:11

KWF Kankerbestrijding

Amsterdam, 21 oktober 2009- KWF Kankerbestrijding kent in 2010 voor de 36e keer de

Prof. dr. P. Muntendamprijs toe. Deze onderscheiding gaat elk jaar naar iemand met bijzondere verdiensten op het gebied van de kankerbestrijding in Nederland, bijvoorbeeld op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, van psychosociale zorg en patiëntenbegeleiding of van voorlichting en publiciteit over kanker. Kandidaten voor de Muntendamprijs 2010 kunnen vanaf vandaag worden voorgedragen.

De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een bronzen penning. Daarnaast mag de winnaar in overleg met het bestuur van KWF Kankerbestrijding een bedrag van EUR 50.000,- bestemmen voor een doel binnen de kankerbestrijding.

De Muntendamprijs ging in 2008 naar mevrouw dr. Els Borst-Eilers voor haar inzet de samenwerking tussen vele betrokkenen op het terrein van de kankerzorg en kankerbestrijding tot stand te brengen, zowel op publiek als privaat terrein. Ze kreeg tevens de prijs voor haar onvermoeibare inzet om de emancipatie van de patiënt te bevorderen èn voor haar inspanningen op het terrein van tabaksontmoediging.

Kandidaatstelling

Iedereen kan tot 1 januari 2010 kandidaten voordragen. Naam, adres en gegevens over de levensloop en bijzondere verdiensten van de betrokkene moeten worden toegestuurd aan het bestuur van KWF Kankerbestrijding, Postbus 75508, 1070 AM Amsterdam. Personen die eerder werden voorgedragen, kunnen opnieuw worden aangemeld met een verwijzing naar de stukken van de eerdere kandidaatstelling. Wanneer een kandidaat afkomstig is uit een organisatie die zich bezighoudt met de begeleiding van kankerpatiënten, is het wenselijk dat de kandidaat wordt voorgesteld vanuit de betreffende organisatie. Een onafhankelijke jury beoordeelt de aangemelde kandidaten en doet de uiteindelijke voordracht aan het bestuur.