Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad op woensdag 14 oktober

publicatiedatum: dinsdag 20 oktober 2009

Op woensdagavond 14 oktober 2009 waren er weer de bijeenkomsten van De Raad. In De Discussie adviseerden CDA, PvdA, DLPH, LH en VVD de gemeenteraad de Algemene Plaatselijke Verordening te wijzigen zodat Cameratoezicht in Hilversum mogelijk wordt. GroenLinks was tegen, terwijl SP, D66 en CU een voorbehoud maakten.

Burgemeester Ernst Bakker vertelde dat de nieuwe stationstunnel wordt overwogen als enige locatie voor cameratoezicht. Hij zegde toe dat, als een andere locatie wordt overwogen, dit dan altijd wordt voorgelegd aan de raad.

De raadsleden hadden veel vragen naar aanleiding van het Verslag Re-integratie eerste half jaar 2009. Zij gaven aan dat zij met betrekking tot de re-integratie de vinger goed aan de pols willen houden. Wethouder Karin Walters beloofde voor de raad een werkbezoek aan het Werkplein in gebouw Wisselwerk te organiseren. Daar zal dan ook in een presentatie de relatie tussen de cijfers in het verslag en succes/uitstroom worden gelegd.

Desgevraagd door de PvdA gaf wethouder Erik Boog aan nader te kijken naar plaatsing van verkeerslichten op de kruising Eemnesserweg/Jan van der Heijdenstraat. Hij zei geen voorstander te zijn van ad hoc maatregelen op deze plek. Hij zal de raad voor het eind van het jaar hier over informeren.

Op de Reactie op conceptprogramma van eisen van aanbesteding busvervoer 2011-2019 hadden de raadsleden een reeks aanvullingen die wethouder Boog aan de provincie zal doorgeven. Zo willen zij dat de dienstregeling van de bussen beter wordt afgestemd op die van de treinen en met name de intercity. Er was ook een verzoek om de route van lijn 70 via de Weg over Anna's Hoeve te laten lopen om zo ook St. Joseph goed te kunnen bedienen.

Dit is een zeer beknopte samenvatting van De Raad van 14 oktober 2009. Alle stukken staan op www.hilversumbis.nl