Gemeente Echt-Susteren


Uit de Raadsvergadering van 15 oktober 2009


De gemeenteraad heeft op 15 oktober vergaderd. Wilt u weten wat de raad toen allemaal heeft besloten?

Â

De raad heeft wethouder Wolters tot lid van het algemeen bestuur van Westrom benoemd en wenst hem veel succes bij het uitvoeren van deze functie.

Â

Ook heeft de raad een protocol vastgesteld waarin is opgenomen in welke gevallen het college en de burgemeester de raad zouden moeten informeren, zodat de raad wordt voorzien van alle inlichtingen die hij voor de uitoefening van zijn taak nodig heeft.

Â

De raad heeft twee geactualiseerde verordeningen vastgesteld: de planschadeverordening en de brandveiligheidsverordening. Ook het bestemmingsplan âEcht-Noord 2009â is door de raad vastgesteld.

En de raad heeft besloten een verzoek om planschade toe te kennen.

Â

De raad heeft bestemmingsplan âKern Slek 2009â na enige discussie niet behandeld in deze vergadering. Dat is gebeurd omdat er misschien een fout is gemaakt, omdat de gemeente welicht niet heeft gereageerd op een ingediende zienswijze. De raad heeft het college gevraagd dit te onderzoeken en de raad zal, als dit duidelijk is, bestemmingsplan âKern Slek 2009â opnieuw agenderen voor een raadsvergadering.

Â

De volgende raadsvergadering is op donderdag 12 november. Deze vergadering zal waarschijnlijk een hele dag duren, omdat dan de begroting voor 2010 wordt besproken, waarbij de fracties hun algemene beschouwingen zullen uitspreken.