Gemeente Echt-Susteren


Kunststof verpakkingen vanaf november gescheiden inzamelen


Gemeenten zijn verplicht om kunststof verpakkingen met ingang van 1 januari 2010 gescheiden in te zamelen. Hiervoor is de gemeente een overeenkomst aangegaan met het verpakkende bedrijfsleven dat zich verenigd heeft in de stichting Nedvang. Nedvang ondersteunt gemeenten en bedrijven bij het proces van scheiding, inzameling, hergebruik, preventie en registratie van het verpakkingsafval: Nederland van afval naar grondstof.

Â

De afvalstromen glas en oud papier en karton worden al gescheiden ingezameld. Aanvullend start in november de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsafval. De firma Van Gansewinkel gaat deze dienstverlening namens de gemeente uitvoeren. Huis aan huis wordt 1 maal per 4 weken het kunststof verpakkingsafval opgehaald in gratis beschikbaar gestelde doorzichtige zakken. Eind oktober ontvangt ieder huishouden een uitgebreid informatiepakket over deze nieuwe dienstverlening en een aantal zakken om mee te starten.

Â

De eerste inzamelronde huis aan huis zal plaatsvinden in de week van 16 tot en met 20 november. De zakken met kunststof verpakkingsafval mogen aangeboden worden op dezelfde dag dat ook de duobak aangeboden wordt.

Â

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op: www.plasticheroes.nl of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer: 0475-478 478

Te downloaden:

* Plastic Heroes brochure.pdf

* Plastic Heroes Kalender.pdf