Politie Groningen

Woensdag 21 oktober 2009

Provincie Groningen, 21-10-2009

Groningen: veroorzaker aanrijding aangehouden

Een 76-jarige man uit Voorburg is dinsdagmorgen door de politie aangehouden op de Duinkerkenstraat in Groningen. De automobilist was even daarvoor betrokken bij een ongeval op de Hereweg in Groningen. Daarbij raakte de bestuurder met zijn voertuig een 47-jarige bromfietser uit Groningen. De vrouw kwam door de botsing met de automobilist ten val en raakte gewond. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist reed na het ongeluk door. Tijdens de arrestatie vertelde de verdachte de agenten dat hij inderdaad kort daarvoor betrokken was geweest bij het ongeluk. Zijn rijbewijs bleek sinds 2003 verlopen te zijn. De vrouw heeft door het ongeval de arm in het gips en diverse kneuzingen. De politie stelt een onderzoek in en hoort getuigen.

Groningen: man beroofd van portemonnee

Een 72-jarige man uit Groningen is dinsdagavond in de Padangstraat beroofd van zijn portemonnee. De man was door toedoen van een overstekende kat met zijn fiets ten val gekomen. Een toegesnelde man hielp hem vervolgens weer overeind. Nadat deze man weg was, merkte het slachtoffer dat zijn portemonnee verdwenen was. De toegesnelde man had een donkere huidskleur, een klein postuur (1,70 a 1,75 meter) sprak ABN met een zware basstem. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Groningen: dief telefoons aangehouden

Een 33-jarige inwoner van Eelde is dinsdagavond betrapt op winkeldiefstal. De vrouw wilde met twee mobiele telefoons een winkel aan de Westerhaven uitlopen. Hierbij hield zij de telefoons omhoog, zodat de detectiepoortjes niet zouden af gaan. Op camerabeelden was te zien hoe de dievegge met de communicatiemiddelen de deur uitliep. Medewerkers van de winkel alarmeerden de politie. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw steelt in bijzijn kinderen

Een 37-jarige vrouw uit Hoogezand is dinsdagmiddag samen met haar 13-jarige dochter en 12-jarige zoon op dievenpad gegaan. De vrouw stal in het bijzijn van haar kinderen in een winkel aan de Grote Markt in Groningen een paar schoenen. In de woning van de vrouw trof de politie drie gestolen fietsen aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: omstander bij keel gegrepen

Een 25-jarige man uit Groningen is dinsdagavond aan de
Dierenriemstraat bij zijn keel gegrepen door vermoedelijk een Noord-Afrikaans uitziende man. Het slachtoffer was getuige geweest van een heftige woordenwisseling tussen de verdachte en een Aziatisch uitziende vrouw. Toen het slachtoffer hen aansprak op de heftigheid van de ruzie werd hij door de man bij zijn keel gegrepen. De verdachte richtte zijn agressie ook tegen twee omstanders. De politie heeft in de omgeving van de Dierenriemstraat gezocht naar de dader maar trof deze niet meer aan.

Groningen: politie zoekt in plantsoen naar verdachten

De politie heeft dinsdagavond in het Noorderplantsoen gezocht naar twee verdachten van een poging tot beroving. De twee negroïde mannen van ongeveer twintig jaar oud vroegen in het plantsoen drie jongeren (twee meisjes en een jongen van 15-jaar uit Groningen) op een bankje naar hun kostbare bezittingen. Toen de drie hier niet op reageerden haalde één van de mannen een scherp voorwerp tevoorschijn en vroeg nogmaals naar kostbaarheden. De verdachten zijn er uiteindelijk zonder buit van door gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Noordlaren: man breekt enkel bij val

Een 50-jarige inwoner uit Meedhuizen brak dinsdagmiddag in een bos aan de Duinweg in Noordlaren zijn enkel door een val. De man was met zijn gezin aan het wandelen. Op het moment dat hij al balancerend over een boomstronk liep viel hij. Het slachtoffer kon door de breuk niet meer verder lopen. Omwonenden hielpen de politie en andere hulpverleners bij het vinden van de man, die toch wat verscholen in het bos lag. De hulpverleners willen deze omwonenden daarvoor bedanken.

Waterhuizen: medewerker werf gewond door ongeval

Een 37-jarige man uit Hoogezand is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op zijn werk op een werf aan de Waterhuizen in Waterhuizen. De man had een zware ijzeren plaat op zijn hoofd gekregen. Hij droeg ten tijde van het ongeval een veiligheidshelm. De medewerker raakte bewusteloos en sprak later over krachtverlies in zijn arm. Hij is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld van het ongeval.

Kropswolde: paard gewond bij aanrijding

Bij een ongeval op de Woldweg in Kropswolde is dinsdagavond een paard gewond geraakt. Een 19-jarige automobiliste uit het Duitse Detern reed met twee, even daarvoor door haar gekochte, paarden over de Woldweg. Een 44-jarige automobilist uit Veendam kwam vanuit tegengestelde richting aangereden. Door nog onbekende oorzaak kwam de laatstgenoemde bestuurder op de weghelft van de Duitse terecht. Daarbij botste hij tegen de linker flank van de auto van zijn tegenligger en botste vervolgens tegen de wielkas van de paardentrailer. Hierdoor brak de complete wielophanging van zowel de paardentrailer als de personenauto van de Veendammer af. Ook de trekhaak van de auto van 19-jarige brak af, waardoor de paardentrailer (inclusief paarden) ongeleid verder reed. De trailer draaide een halve slag om zijn as en kwam tot stilstand in de berm. De bestuurders kwamen met de schrik vrij. De paarden werden door een veearts onderzocht. Een van de paarden had door het ongeval een diepe wond in zijn hoofd en zijn been opgelopen. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Glimmen: man twee keer aangehouden voor rijden onder invloed

De politie heeft in Glimmen een 53-jarige man uit Dalfsen tot twee maal toe aangehouden voor rijden onder invloed. Een eerste blaastest op de Oude Schoolweg wees uit dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg daarvoor een rijverbod van 4 uur opgelegd. Even later zagen agenten de man rijden op de Rijksstraatweg. Een tweede test toonde 0,8 promille alcohol in zijn bloed aan. De verdachte is aangehouden en kreeg een tweede rijverbod van twee uur opgelegd. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: brommerrijder rijdt op verkeerde weg

Op de Boerhaavestraat hield de politie dinsdagavond een 16-jarige bestuurder uit Stadskanaal van een brommer aan. Even daarvoor reed de jongen op een gedeelte van de Atlantislaan buiten de bebouwde kom erg dicht op een auto. Op deze 80 kilometer weg zijn bromfietsen niet toegestaan. Hiervoor kreeg de jongen een bekeuring. De jongen verklaarde aan de agenten dat zijn brommer harder kan dan is toegestaan. Hij moet daarom binnenkort zijn brommer in originele staat laten zien op het politiebureau.

Groningen: bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed

Een 57-jarige man uit Groningen kreeg op de Oude Boteringestraat een bekeuring voor rijden onder invloed en een rijverbod van 9 uur. Agenten hielden de man op zijn bromfiets aan en namen een blaastest bij hem af. De test wees uit dat de man 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces verbaal op.

Oude Pekela: man bestuurt auto zonder rijbewijs

De politie heeft op de Raadhuisweg een 27-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man reed zonder geldig rijbewijs in een auto. De politie gaf hem hiervoor een proces verbaal.

Noordbroek: politie treft resten hennepkwekerij aan

Op dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Zuiderstraat resten van een hennepkwekerij aangetroffen. In het pandwerd knipafval en diverse apparatuur aangetroffen. De resten en de apparatuur zijn in overleg met de officier van justitie in beslaggenomen en vernietigd. De eigenaar van de woning komt binnenkort een verklaring bij de politie afleggen. Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Anonieme tips kunnen doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 22 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N46 Groningen - Loppersum, snelheidscontrole

* Ring Noord/West, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 20 oktober op diverse plaatsen het verkeer.

Algemene verkeerscontrole: Groningen, Van Ketwich-Verschuurlaan: aantal overtredingen rood licht: 14, aantal overtredingen gordel: 3; aantal overtredingen niet handsfree bellen: 1; aantal overtredingen onleesbaar kenteken: 1.

Algemene verkeerscontrole: Noordlaren, Zuidlaarderweg: aantal overtredingen gordel: 25; aantal overtredingen niet handsfree bellen:
1;

Snelheid: Ter Apel, Westerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 86, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.