Gemeente Etten-Leur

Gilde SamenSpraak zoekt vrijwilligers/taalcoaches

Gilde SamenSpraak zoekt vrijwilligers/taalcoaches

`Mag ik uw iets vraag?'

Veel anderstaligen willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Taalcursussen zijn er genoeg, maar veel deelnemers kennen vaak te weinig Nederlanders waarmee ze onze taal kunnen oefenen. En dat terwijl u hier misschien wel oren naar heeft?

Samen leven? Samen spreken!

Gilde Samenspraak - het taal- en integratieproject van Gilde Nederland
- brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen. De vrijwilligers bieden de anderstaligen de mogelijkheid om op een informele, gezellige manier Nederlands te oefenen. Gewoon thuis, tijdens een wandeling of een bezoekje aan de bibliotheek.

Taalcoach - misschien iets voor u?

Gilde Samenspraak zoekt in samenwerking met de Gemeente Etten-Leur vrijwilligers/taalcoaches vanaf 18 jaar oud. Spreekt het u aan om één tot twee uurtjes in de week met een anderstalige te praten over alledaagse onderwerpen en wilt u nadere informatie?

Wij organiseren op dinsdagmiddag 10 november 2009 om 15.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst, locatie Het Oude Raadhuis, Markt 1 te Etten-Leur.

In een presentatie vertellen we wat er verwacht wordt van een taalcoach en wat u van ons mag verwachten. Na de presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u zich al als vrijwilliger opgeven, dan kunt u contact opnemen met dhr. M. Braun

(Gilde Samenspraak) tel. 076-5416189 of met dhr. P. van Unnik of mevr. A. de Lang (Gemeente Etten-Leur) tel. 076-5024485.

Meer informatie over taalcoaches vindt u op www.hetbegintmettaal.nl.